Франция конфискува вила на Людмила Путина за 5,4 млн. евро /снимка/

Франция конфискува вила на Людмила Путина за 5,4 млн. евро /снимка/ Във Франция беше иззет домът на бившата съпруга на руския президент Владимир Путин Людмила Очеретная, съобщава изданието Challenges.
Вилата в стил арт деко е разположена в град Англет. Закупена е през 2013 г. от руския предприемач и съпруг на Людмила Артур Очеретни. Имотът от 5000 квадратни метра струва на собственика 5,4 милиона евро, а произходът на средствата "остава загадъчен".
Според съобщения в медиите вилата Rêverie или Souzanna е конфискувана от френски съд на 6 декември 2023 г. Къщата е празна и е изцяло претърсена като част от разследване на парижката прокуратура.
„Това се случи след жалба от асоциацията Transparency International срещу руски деятели, подадена след началото на войната в Украйна“, обяснява изданието.
Съобщава се, че освен вилата на Очеретная, имотите на няколко други „олигарси, близки до Кремъл“ са били „под прицел“. По-специално, става дума за председателя на борда на директорите на Континенталната хокейна лига и президента на хокейния клуб СКА Генадий Тимченко, вицепрезидента на Руската федерация по джудо Борис Ротенберг и неговия брат, милиардерът Аркадий Ротенберг, както и синът на вицепрезидента на "Руските железници" Сергей Тони.
В материала се посочва, че вилата Rêverie е построена през 20-те години на миналия век. Къщата визуално прилича на гръцки храм - има перистил с извит фронтон, украсен с барелефи от известни скулптори от онова време.
18.04.2024, 16:21 часа
550 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha