Ученици от Враца дискутираха превенцията срещу зависимости с Мартин Харизанов и Пламен Йотински /снимки/

Ученици от Враца дискутираха превенцията срещу зависимости с Мартин Харизанов и Пламен Йотински /снимки/ Близо 100 ученици от различни училища във Враца присъстваха на лекция на създателя на I A.M. WAY (съвременен и модерен център за рехабилитация на зависимости) Пламен Йотински.
На срещата Пламен Йотински разказа своята лична история, свързана с борбата с наркотиците и акцентира върху значението на навременната превенция срещу наркотична, хазартна и алкохолна зависимости. 
Лекцията бе изключително интересна и полезна за учениците, а дискусията с г-н Йотински даде отговори на много въпроси.
Тя даде възможност на младежите от Враца да разберат от първо лице какви огромни рискове крият различните зависимости за живота, здравето и професионалното развитие на младите хора. 
“Вярвам, че чрез подобен тип лекции и дискусии с хора, минали по този път, и работещи активно върху превенцията от зависимости, можем да предпазим младежите от подобни рискове и да ги мотивираме да водят здравословен и активен начин на живот”, каза организаторът на срещата Мартин Харизанов.
Той допълни още, че е негова кауза да привлича все повече млади хора към спорта и здравословния начин на живот. 
“Това е и причината да организирам такива срещи за учениците в Козлодуй и Мизия, които ще се проведат на 12 и 16 май. 
Освен борбата със зависимостите сред младежите, моя кауза е да убедя и мотивирам младите хора, че могат да развиват своя потенциал и в родните си места. Да работят и да се изграждат като личности и професионалисти там, където са родени, защото именно те са основата на бъдещото стабилно развитие на област Враца”, каза още Мартин Харизанов.
09.05.2024, 08:50 часа
1254 0