Веригите поискаха вето върху тавана на надценката за хляба

Веригите поискаха вето върху тавана на надценката за хляба Сдружението за модерна търговия (СМТ) иска президентът Румен Радев да върне за ново разглеждане в парламента промените в Закона за данъка върху добавената стойност, свързани с определянето на пределна търговска надценка от 15 на сто за три вида хляб – бял, Добруджа и типов. Това съобщиха от СМТ.
"Поправките в ЗДДС бяха приети в рамките на няколко часа, без мотиви, без икономически анализ и предварителна оценка на въздействието, както и без обществено обсъждане със заинтересованите страни и с компетентните държавни органи. Това е в пълно противоречие с принципите на правовата държава и представлява абсолютен произвол от страна на законодателната власт", се казва в позицията на СМТ.
В нея се посочва още, че всяка намеса на държавата в определянето на максимална надценка за търговците може да повлияе негативно, ограничавайки свободната стопанска инициатива, гарантирана от Конституцията на Република България.
Ограничаването на свободното ценообразуване неминуемо ще доведе до изкривяване на конкуренцията при предлагането на хляб, от което ще пострада крайният потребител, заявяват от Сдружението.
 
09.05.2024, 15:53 часа
353 3
Коментари

пешо

12.05.2024, 08:54 часа
Тези "модерните" много били алчни . Би трябвало да има определена максимална надценка в търговията за всичко . За да има по-малко такива алчни "модерни". Купуват , препродават и нищо не произвеждат . Търтеи са това.Вън от кошера...

Докато

11.05.2024, 20:27 часа
домакинът не си измете боклука из къщата , смрад и гнус и болести ще има ! Блей , народец мръцкав , брей и оди да гласуваш , че там е купонът - хахаха! Да , драги ми Бако , Ще изгинем така и с глутена ! Такъв е Ганьо ! Никакъв ! Всеки го гази .

Бако

09.05.2024, 16:37 часа
Ей тия се не наядоха бе!Не ви щем глутенясълият хляб,ще ядем просеник и качамак да сме здрави.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha