Над 170 случая на новия вариант на COVID-19 са открити в Русия

Над 170 случая на новия вариант на COVID-19 са открити в Русия Специалистите от Роспотребнадзор са открили случаи на нови щамове на коронавируса FLiRT в Русия по време на мониторинга. Установени са общо 178 случая на инфекция с този вариант. За това съобщи пресслужбата на агенцията, предаде ТАСС.
По данни на Роспотребнадзор в страната са открити няколко случая на вариантите KP.2 и KP.1.1, както и 170 случая на KS.1. В Русия обаче все още преобладава щамът "омикрон". Всички нови варианти, допълват от Роспотребнадзор, не са по-опасни от останалите щамове, а симптоматиката им е много сходна с тази на "омикрон".
Щамове от групата на коронавирусите FLiRT и преди са се разпространявали в западните страни. Според "Файненшъл таймс" това може да доведе до увеличаване на случаите на коронавируси това лято. По данни на Световната здравна организация щамове FLiRT са идентифицирани в 14 държави в Европа и Израел.
Характерните симптоми на новите щамове включват треска, кашлица, запушване на носа или хрема, болки в гърлото и загуба на вкус или обоняние.
22.05.2024, 11:36 часа
448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha