Тролейбусен транспорт“ - Враца: Шофьорът на автобуса от катастрофата на бул. „2-ри юни“ приема лекарства

Тролейбусен транспорт“ - Враца: Шофьорът на автобуса от катастрофата на бул. „2-ри юни“ приема лекарства Шофьорът на автобуса от градския транспорт във Враца, който даде положителна проба за наркотици след катастрофа на бул. „2-ри юни“, приема три вида лекарства. Това става ясно от официално становище на „Тролейбусен транспорт“-Враца. 
Припомняме, че в понеделник на кръстовището при пожарната се сблъскаха автобуса и още две коли. На възрастен шофьор на „Ауди“ му прилошало, при което ударил отзад „Фолксваген Пасат“ и челно автобуса по линия №3. 

От последните минути! Тежка катастрофа затвори бул. „2-ри юни“ във Враца, линейка лети към болницата /снимки/

След инцидента направената от полицията проба показа положителен резултат за бензодиазепин на шофьора на автобуса – 60-годишен от Згориград. 

МВР: Шофьорът на градския автобус от катастрофата във Враца е с положителен тест за наркотици, задържан е

„Във връзка с ПТП от дата 20 май 2024 г. с участието на електробус от градски транспорт и излязлата положителна проба за наркотични и упойващи вещества на шофьора Д. Т., „Тролейбусен транспорт“ – Враца пояснява, че същият употребява три вида лекарства, предписани от лекар-специалист.
Дружеството е поискало официално становище от акредитирана служба по трудова медицина, относно вида на лекарствата. Според даденото заключение, една от съставките в лекарствените продукти е възможно да даде положителен резултат на анти-допинг тест.
Служителят е дал кръвен тест веднага след инцидента“, съобщават официално от „Тролейбусен транспорт“.
Д. Т. работи в дружеството от 2017 година, като до този момент няма нарушения на трудовата дисциплина и винаги изпълнява служебните си задължения съвестно и отговорно, допълват от там. 
 
22.05.2024, 12:18 часа
4045 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha