Внимание! Предупреждения за порои и бури и през следващите 24 часа, Северозападът е в риск

Внимание! Предупреждения за порои и бури и през следващите 24 часа, Северозападът е в риск Днес е в сила жълт код за значителни валежи и бури в много области в половин България, включително Враца, Монтана и Видин. В по-голямата част от страната ще има слънчеви часове, но главно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
До края на деня и през нощта на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от източната четвърт.
Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°.
През следващото денонощие облачността над страната ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна.
На много места ще има валежи. В отделни райони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични бури. Там има условия за локални интензивни явления, значителни количества на валежите и за градушки.
Дневните температури ще са по-ниски от днешните и ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19°.
В петък ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми, в отделни райони в Югозападна България - по-интензивно.
През почивните дни вероятността за валежи в по-голямата част от страната временно намалява, но след обяд в отделни планински райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд.
В понеделник вероятността за валежи все още е малка, ще има много слънчеви часове.
22.05.2024, 12:45 часа
998 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha