Два влака се сблъскаха на Централна гара в София, има пострадали /снимки/

Два влака се сблъскаха на Централна гара в София, има пострадали /снимки/ Инцидент е станал на Централна гара в София снощи. Маневрен локомотив е ударил пътнически влак. Има няколко леко пострадали пътници. Предстои да бъде уточнено дали техническа грешка или невнимание на работещите на гарата са причинили сблъсъка.
Бързият влак за Пловдив е трябвало да тръгне от Централна гара София за Пловдив в 16:30 часа, когато става ударът. Зад него е бил маневрен локомотив, който го е ударил. Сблъсъкът е бил доста силен, пътниците са го усетили, имало е паднал багаж. Една жена е със счупен крак и е закарана в болница "Пирогов".
"Инцидентът е действително лек. Влакът, който е композиран за Пловдив изчаква да му дойде времето за тръгване, в покой. Зад него маневрена машина трябва да композира друг състав от вагони. Скоростта, с която машината спира в последния вагон е била твърде ниска от порядъка на 15-22 км/ч. На машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина", поясни Георги Гвоздейков - служебен министър на транспорта и съобщенията.
Той допълни, че по информация на здравния министър и Спешна помощ, 6 души са леко пострадали при инцидента, без сериозни травми. Те са от маневрената бригада, а не от пътническия влак, но това предстои да бъде изяснено.
"Влакът беше за Пловдив, още не беше тръгнал, когато се случи така, че се случи голям удар, усети се някакво раздрусване. Срутиха се седалките срещу мен. Отзад ни удари локомотив. Видях баща с дете да падат, защото бяха прави в коридора. Една жена викаше: удариха ни, удариха ни, ставайте и излизайте веднага и аз станах и излязох. Стълбата беше счупена по която излизахме. Имаше хаос, видяхме ранени хора. Видях ранена кондуктора, видях други хора, имаше много ранени."
"Стоим си във влака, отзад от маневрата се удря в нашия влак, всички пътници един в друг се удрят. Падат куфари, седалките падат. В първа класа седалките така бяха паднали, че не може да се извади куфара. Бяха насядали пътниците и при удара всичките политнаха напред и назад. Ранени бяха от последния вагон две жени, които ги закараха в Бърза помощ", разказват пътници от влака.
Тепърва ще се изяснява колко точно са пострадалите. С повече от 80 минути е било закъснението на бързия влак за Пловдив. Били са осигурени автобуси, с които пътниците да бъдат превозени.
29.05.2024, 08:21 часа
335 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha