Последните думи на В. Танов: Умирам, 40 минути няма линейка, вече няма смисъл...

Последните думи на В. Танов: Умирам, 40 минути няма линейка, вече няма смисъл...

Минаха 40 минути, а няма линейка, вече няма смисъл от помощ, умирам... Това били последните думи на Ваньо Танов, шеф на агенция "Митници" преди да издъхне. Казал ги на своя шофьор, който бил до него, но бил безсилен да му помогне.
Фаталната сцена се случва в жилището на Танов в столичния кв. "Изток". Когато шофьорът видял, че началникът му е изпаднал в криза, той се обадил на 112, след което отпрашил директно към базата на Спешна помощ на бул. "Сливница". Молил дежурните там да тръгнат веднага, дори той да ги закара, за да окажат помощ на Танов. Отговорили му, че още нямат протокол от 112 и не могат да предприемат нищо.
Цели 40 минути линейка не се появила. Ваньо Танов се обливал в пот. Споделил, че усеща остри болки в сърдечната област и стягане. Давал си сметка, че вероятно го е покосил инфаркт. Бил в пълно съзнание и тежко преживявал невъзможността да получи експертна помощ. Разочарованието му било огромно. Накрая успял да каже само, че вече няма нужда от линейка, защото умира.
Това били последните думи на човека, който не жалеше сили в опитите си да промени митниците и да изчисти поне част от петната, лепнати на ведомството през десетилетията.
Опитите ни да получим информация от Спешна помощ в София обаче удариха на камък. Оттам не давали отчет за колко време линейка е отишла при починалия от масиран инфаркт Ваньо Танов. Когато се опитхме да разберем какво точно се е случило, от администрацията ни прехвърлиха към зам.-шефката д-р Богданова. Тя обаче не вдигаше телефона. В продължение на 50 минути опитахме няколко пъти да разговаряме с нея, но неуспешно. Тогава решихме да се свържем с директора на Спешна помощ д-р Георги Гелев. Негов сътрудник ни заяви да се обърнем към пиара на Здравното министерство, който щял да изиска по каналния ред тази информация, а след това да я предостави. Кой точно пиар специалист на министерството трябва да се търси, така и не стана ясно. Както и защо бюрократични хватки осуетяват изясняване на истината.
В петък, на 26 февруари, Танов се върнал със съпругата си от Испания, където бил на работна среща по проблеми на митниците в ЕС и нашествието на мигранти. Поканени били и съпругите на участниците в международния форум. От летището в София заминал директно към любимото си село Нисово, Русенско. Споделил, че има проблеми с кръвното и в понеделник ще отиде на лекар да се консултира.
Съдбата обаче му поднася изпитание, завършило фатално./Фрогнюз

01.03.2016, 15:36 часа
27670 2
Коментари

az sum e

06.03.2016, 23:28 часа
"където бил на работна среща по проблеми на митниците в ЕС и нашествието на мигранти"

vinsent ivanov

01.03.2016, 22:29 часа
Vidqhte li mu kashtata ,kato rimska krepost kradat vsqkash shte jiveqt vechno i kakvo vzema s nego nishto ,horata za politicite jal nqmat kakto i politicite nqmat jal za naroda
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha