„Анимал хелп“: Не можем да приберем всички улични кучета

„Анимал хелп“: Не можем да приберем всички улични кучета

 Подмятания и реплики в социалните мрежи и града под Околчица накараха зоолюбителите от врачанската организация „Анимал хелп“ да заявят точно и ясно позицията си по проблема във Враца.
„Това ще е последното, което пишем по темата защото явно никой от хората, които се съмняват в нашата грижа, отдаденост и безкористност към животните, не чете и не разбира какво искаме да кажем. Ние не можем да приберем всички бебета или големи кучета, родени по улиците на Враца или изхвърлени от някой, кучетата, които всекидневно виждаме и за които по няколко пъти на ден ни се обаждат или пишат различни хора. Няма как да го направим, дори и да имаме истински, нормален приют и достатъчно средства при положение, че не се осиновяват кучета!“, заявяват от организацията.
Зоолюбителите смятат, че животните трябва да живеят нормално докато са при тях, което обикновено е дълъг период от време. Да имат пълноценна храна, да се ваксинират и обезпаразитяват, да им се обръща внимание, да се разхождат и да имат достатъчно място за живот, а не да се тъпчат по много в малки дворчета или в клетки.
„Имате ли идея колко пари струва външното и вътрешното обезпаразитяване на 60 кучета? Повечето кучета, които спасяваме стоят при нас поне по половин година, имаме и от година докато някой ги забележи и осинови. Като осиновителите обикновено са чужденци, българите почти не осиновяват, те предпочитат да си купят и след това да размножават. От края на пролетта имаме едва четири осиновени в България кучета. Осиновените в чужбина са най-много две-три на месец, като веднага след това спасяваме други, които заемат техните места“, поясняват от организацията.
От месеци наред дворът и помещенията, където зоолюбителите се грижат за бездомните кучета, са пренаселени и трябва да изчакат да се осиновят поне 15 кучета, за да може останалите да живеят нормално. Едва тогава това на мястото на всяко осиновено могат да прибират друго от улицата.
„Относно даренията, те винаги се харчат само за нуждите на кучетата и това можем да го докажем на всеки, който иска. Приканваме всеки да заповяда да се запознаем, да види кучетата, ако иска да помага както може. Може да види какво купуваме и какво правим. И документи имаме, разбира се. Надяваме се да сме били достатъчно ясни и изчерпателни. Много сме благодарни на хората, които ни подкрепят финансово и с храна при нужда! Много сме благодарни на доброволците, които идват при кучетата, който и когато може, но те идват да чистят, гушкат разхождат и обичат кучетата, а не стоят скрити зад мониторите, за да си чешат езиците и за да критикуват. Много сме благодарни и на доброволците, които идват да снимат кучетата и на тези, които ни помагат с преводите на английски за текстовете на албумчетата! Много сме благодарни на хората, които хранят животинките по улиците и ги даряват с ласки и внимание! Много сме благодарни на доброволците, които гледат приемно в домовете си кучета и котки в нужда! И накрая, но съвсем не и последно по значение - огромни благодарности на всички българи и чужденци, които осиновяват изстрадали български бездомни животинки!“, категорични са от организацията.

07.10.2015, 07:57 часа
1191 1
Коментари

mxc

07.10.2015, 12:22 часа
ша ги оставим да ни изядът
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha