Няколко лъжи, с които спирате успеха си

Няколко лъжи, с които спирате успеха си Враг номер едно по пътя към успеха често сме си самите ние. Около нас непрестанно витаят митове и възприятия, на които решаваме да вярваме и които ни пречат сериозно да постигаме мечтите и целите си.
Ето няколко такива лъжи, които си повтаряте:

1. Не знам откъде да започна
"Ако смятате, че трябва да започнете нещо, то значи приемате, че знаете къде е началото. Това обаче не е начинът, по който вашият мозък работи", коментира Чарлс Скот, финансов анализатор и президент на Pelleton Capital Management. "Нещата не са линейни", допълва още Скот. Вместо това започнете отнякъде. Ако искате да започнете да инвестирате, вземете една книга, което заглавие ви привлича и прочетете някоя глава от книгата. После прочетете друга, предлага Скот. "Това е стартът, който често е препятствието пред много хора", допълва още експертът.

2. Ще започна утре
Придържайте се към твърдението - "днес е първият ден от остатъка на живота ви". Това е истината. Винаги ще има утре, така че ако веднъж отложите днешната работа за утре, това протакане може да продължи вечно. Всъщност, често да си намирате извинение, отнема повече енергия, отколкото да стартирате с начинанието си, смята финансовият консултант Бенджамин Брандт. Ако искате да постигнете целта да станете финансово независим или да се отървете от дълговете си, направете си списък от задачи за изпълнение. 
"Напишете поне три неща, които трябва да свършите днес, независимо от обстоятелствата", съветва Брандт. 

3. Не съм готов да съм толкова успешен
Да вярвате, че промяната е възможна, често прави възможна промяната. Обратното за съжаление също е вярно. Ако смятате, че не сте готов да успеете, то най-вероятно няма да успеете. "Не попадайте в капана на самоубеждението. Помнете - ако го кажете, то най-вероятно ще стане истина", коментира Брандт.

4. Твърде късно е, изтървах шанса си
Никой не се ражда с ключ към успеха. Трябва да го търсите непрестанно, докато не го откриете. И между другото, никога не е късно да постигнете успеха. Важното е да не се отказвате. Не бива също така и да съжалявате за пропуснати възможности. Нови възможности се появяват непрекъснато.

5. Нямам достатъчно време
Още една често срещана лъжа, която изричаме. Ако заделяте по 1 лев всеки път, когато си го кажете, то със сигурност ще станете богат след години. "Всички имаме доста повече време от това, което приемаме", според Клинт Хайнс, финансов консултант. Ако искате да сте успешен, временно се лишете от удоволствия, като спорт, кино, излизане с приятели и други начинания, които изяждат времето ви и не са от първостепенна важност.

6. Приятелите ми не ми пречат
Според Джим Рон "човек е средното от петимата хора, с които прекарва най-голяма част от времето си". Ако се обграждате с негативни хора, които винаги си намират оправдания или просто винаги са ядосани, то това определено ще окаже ефект и върху вашето поведение, смятат психолози. 
Не забравяйте, че богатите и успешните винаги се обграждат с позитивни и успели хора, като странят на всяка цена от негативно настроените.
09.09.2017, 13:25 часа
1192 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha