Слушалките помагат за отслабване

Слушалките помагат за отслабване Ако се огледате наоколо, неминуемо ще видите хора, които слушат музика със слушалки. Австралийски специалист обаче твърди, че този популярен във всекидневието предмет има едно неподозирано приложение - в борбата срещу излишните килограми, пише в. "Дейли стар".
Дейвид Фулър, експерт по затлъстяване от Австралия, казва, че слушалките са ключови за отслабването.
Експертът отчита, че 70 процента от австралийците се провалят в опитите си да се отърват от излишните килограми. Борейки се с допълнителното тегло, хората често се впускат в дейности, които ги затрудняват или отегчават, и не могат да се придържат към тях в дългосрочен план - например редовни посещения в залата за фитнес или тренировки с персонален инструктор.
"В отчаянието си мнозина просто хвърлят парите си на вятъра, тъй като не им е забавно, и в крайна сметка се отказват и се отдават на предишните си нездравословни привички", казва Фулър.
Според експерта проблемът има едно просто решение - желаещите да отслабнат да избират упражнения, които са им "по сърце", и да ги правят със слушалки.
"Предишни проучвания са показали, че слушането на музика по време на тренировки повишава удоволствието от тях, както и интензитета им, в резултат на което се отслабва по-успешно", обяснява Дейвид Фулър.
Използването на слушалки освен това пречи на трениращите индивиди да се разсейват в разговори с приятели в залата за фитнес или парка, които също пречат на борбата им с излишните килограми, допълва експертът.
27.09.2017, 10:40 часа
737 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha