Малките футболисти на "Бдин" /Видин/ участваха на благотворителен турнир в София

Малките футболисти на "Бдин" /Видин/ участваха на благотворителен турнир в София Tалантите на ОФК"Бдин- 1923" при Подготвителна група- 9 /Футбол- 9/, участваха в първият благотворителния турнир "Един за всички, всички за Криси", организиран от ЦСКА, в който участие взеха 24 отбора. По време на надпреварата се събираха средства за лечението на 9-годишния юноша на Футболна академия "Царско село" Кристиян Илиев, който беше диагностициран с рядко срещано заболяване - сарком на Юинг (злокачестветн тумор). Бдинци бяха в група с тимовете на "Левски" /Герена/, "Царско село- 2" и "Ферион". В първия мач срещу безспорно по- добрия тим на "Левски", където са събрани най- добрите играчи в тази възраст, видинчани загубиха с 6:0. Отлични прояви на вратата имаше Йордан Димитров. В следващите два мача шанса пък не бе на страната на Бдинци- 1:1 с "Царско село- 2" и 2:2 с "Ферион", като изравнителните попадения за гостите дойдоха в последните минути на мача. Антон Петров- Тото бе автор и на трите попадения за "Бдин" в турнара. "Важното е, че децата се включиха в този благотворителен турнир.", коментира Светослав Димитров член на УС на ОФК""Бдин- 1923 и добави: 
"Срещу безспорно по- силната селекция на "Левски" нямахме шанс. Отбора е селектиран от най- добрите деца от цяла София. Вратарят ни Йордан Димитров спаси дузина положения ек на ек, но и това не помогна. Срещу "Царско село" поведохме, но в последната минута от заучено положение ни изравниха от пряк свободен удар. Грешка на Йордан Димитров в последната минута, изпусна топката ни лиши от победа срещу "Ферион". Таксата за участие на всяко дете, която бе от 10 лева бе за благотворителната кампания за Криси. Важното е, че децата се включиха в тази благородна кауза, което ги прави "големи" футболисти и мъже."
Пред малките видински таланти предстои и още един турнир до края на годината. Той ще се проведе на 14 декември във Велико Търново. 
03.12.2017, 14:18 часа
1938 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha