Теодора Тодорова опровергава твърденията на Ангел Стоянов

Теодора Тодорова опровергава твърденията на Ангел Стоянов След като вчера прочетох интервю във в. „Конкурент“ с Ангел Стоянов, в което бяха написани неща, нямащи нищо общо с истината, и без да има каквито и да е доказателства за обратното, се свързах с Георги Александров - главен редактор на вестника. Г-н Александров се държа арогантно и отказа да ми даде правото на отговор. Обвини ме в това, че не съм ги потърсила тях, когато съм публикувала скандала. Тук искам отново да подчертая, че до момента, в който Ангел Стоянов не излезе пред Спортал.бг и не даде интервю, аз не съм потърсила нито една медия за каквото и да било. Също така BulNews.bg - медията, която публикува първа материала за въпросния скандал, преди да си позволи това нещо, се е запознала с всички доказателства, които имам. Нещо, което „Конкурент“ не направи.
Позволявам си да дам правото си на отговор именно в BulNews.bg, защото цяла България, дори и в чужбина видяха, че тази медия е безпристрастна, когато пише своите материали и се базира винаги на доказателства.
 
                                                                             ПРАВО НА ОТГОВОР
 
Прокуратурата не е установила дали Ангел Стоянов е злоупотребил или не с положението си. Начинът, по който той е поднесъл сигнала си към РУ Монтана, е подвел прокуратурата да се произнесе по този начин. Макар, че видно от преписката, че НИЕ не сме извършили престъпление от общ характер. Пак казвам, всяко нещо което съм казала, пред която и да е медия, съм го подплатила с доказателства. Нещо, което Ангел Стоянов не прави. Стоянов в интервюто във в. „Конкурент“ си казва: „Тези, които ме набедиха, си мислят, че отказът е да се образува досъдебно производство срещу тях, но не е така - няма да има такава процедура срещу мен“. Още в първите редове на постановлението е написано: „…с оглед данни за престъпление по чл.286, ал.1 от НК от страна на Теодора Тодорова и Свободин Колев“. В края на постановлението е написано: „Постанових: ОТКАЗВАМ да образувам досъдебно производство и ПРЕКРАТЯВАМ преписка №1716/2017 по описа на МРП.“ След като преписката е за престъпление по горепосочения член от наша страна, а накрая се постановява отказ за образуване на досъдебно производство, какъв е изводът?!
Ангел Стоянов казва, че ще заведе дело. Няма проблем. Това дело го чакам от момента, в който избухна скандалът. Интересно ми е как ще обори моите свидетели, присъствали по време на наши разговори и в моменти, в които ми е писал. Искам да кажа, че аз не съм единствената, с която е постъпил по подобен начин.
След като полицията е потвърдила, че кореспонденцията във Вайбър е манипулирана, къде е документът с това потвърждение – просто няма такъв.
Има или няма дискриминация ще реши Комисията за защита от дискриминация. Но фактът, че момчета, изкарали курса заедно с мен и такива, които дори не са издържали писмения тест, получаваха наряди, хора които са делегати и съдии и са в конфликт на интереси като мен получаваха наряди, а аз не, говори само по себе си. Изказването му, че е грешна политика Монтана да има жени съдии, и като цяло в БФС да има такива, не е ли дискриминация. Дискриминация е и то не само към мен. И само да вмъкна, че декември 2015 година му дадох идеята за жени съдии.
Ангел Стоянов цитира чл.23 от съдийския правилник. Аз ще допълня – чл.23 т.1 от съдийския правилник. Лицата Тодор Евлогиев, Денислав Николов, Георги Цеков, Николай Михайлов, Росен Ников са в конфликт на интереси именно по този член и тази точка. Защо за тях е било и е позволено, за мен не?
В постановлението е записано, че се установява, че съм преминала курс на обучение, но не съм съдия към БФС. ДА, именно Ангел Стоянов ми отказа издаването на документи, удостоверяващи това мое твърдение. Днес бях при Боян Гергов и установихме, че липсва тази молба-заявление да съм съдия към БФС, която Стоянов твърди, че не съм попълнила. Макар да не съм съдия, след като по това време съм в управата на клуб, пак имам някаква зависимост от него.
Относно турнирите за девойки, той никога не е работил в интерес на тези момичета и развитието на отбори. И тук е моментът да вмъкна, че неговият делегат Тодор Евлогиев преди идването ни в Монтана водеше отбор девойки, а и в момента води отбор момчета и момичета, нещо което е конфликт на интереси по чл. 23, който именно Стоянов цитира. Интригите между отборите ги правеше именно Стоянов. Лично Стоянов е казвал и пред мен, че наряд за турнир девойки не се счита за наряд. С две думи тези момичета според него не играят футбол за да им се пратят по опитни съдии. Именно Стоянов не взимаше мерки за неспазването на Дисциплинарния правилник от някой отбор или състезателки. Дори ги толерираше. Давал е пари за да се заплаща на момичетата само и само да играят за даден отбор. Именно той насади конфликт между децата на Монтана и тези на Видин. Няма да навлизам в подробности, но свидетели за това са 25 момичета, играещи и в момента. Да, не може да не поздрави приятели и колеги, но е срамота да не поздравиш отбора на собствения си град, да не поздрави децата. Не може 20 момичета да се съберат пред БФС за да тръгнат за фестивал, а той 3 пъти да мине покрай тях и да не ги поздрави, едно „Успех момичета“ да не каже, но след скандала демонстративно да идва и да показва „уважение“ към треньор на конкурентен отбор. Това е обидно за момичетата.
Още със регистрирането на клуба през януари 2016 година бяхме заявили именно пред Стоянов, че искаме и ще развиваме девическия футбол. Момчетата в клуба, които имахме, сами пожелаха да представят клуба ни в Областното първенство. Април 2017 г. формациите от момчета бяха изкарани от първенството именно заради своеволията, нарушенията и манипулациите на Стоянов, като за това имаме подадена жалба със снимков материал от началото на май тази година до секретаря на АФЛ Александър Шатровски, която все още е без отговор. Имаме две формации девойки - до 15 години и до 17 години, и отбор жени. Защо отборите девойки имат 8 мача в годината нека отговори БФС.
Агресията на децата се пораждаше именно от Ангел Стоянов с това, че позволяваше да играят нередовни играчи, да има съдийски подпирания и възхваляваше победите на отбори от други области за сметка на тези от собствената му.
Именно този, за който Стоянов твърди, че преди не е разбирал от футбол, е започнал да играе футбол 1983 г., 2004 е сред основателите на Спортен клуб „БНТ“, член на управителния съвет и ресора му е бил именно футбол. Снимков материал има в страницата във фейсбук „БНТийм“. Тук е момента, да попитам Стоянов какво футболно образование има, та заемаше поста в БФС и да твърди кой разбира от футбол и кой не. 90% от треньорите в област Монтана нямат лиценз. Въпреки всичко съпругът ми Свободин Колев е изкарал треньорски курс към един уважаван гранд извън България.
Тук е моментът аз да го попитам парите, които е взимал от съдиите за екипировка всеки полусезон, защо не са осчетоводени. Защо не им е издал документ за тях. Защо след като е чист, резултатът от одита не е оповестен, а се укрива. По сигнала до икономическа полиция все още се работи и се разследва. Ако от там е чист, ние щяхме да сме уведомени. Има сигнал и до НАП, от където все още проверяват. Ако е чист защо не покаже документи за това? Имаше сигнал до Инспекция по труда. При проверката не са открити трудови договори. Много отбори от Монтана са недоволни, но ги е страх да си кажат.
Цялото интернет пространство и медиите са пълни с доказателства срещу него. Кореспонденцията във вайбър била манипулирана. Нека докаже. И гласът му на звукозаписите ли е манипулиран?
ИСКАМ ДА УТОЧНЯ, ЧЕ НИЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ НИЧИЯ ПОРЪЧКА. АКО НА НЯКОЙ МУ Е УДОБНО ДА СИ ИЗМИВА РЪЦЕТЕ ТВЪРДЕЙКИ, ЧЕ Е ТАКА, ТО ТОВА Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ.
Стоянов твърди, че под негово ръководство Областният съвет е бил за пример. Затова ли президентите на футболни клубове, отказали се поради лошото му управление, писаха жалба и правиха подписка срещу него? Затова ли действащи съдии и делегати и такива, които пострадали от неговото управление, са били подтикнати да напуснат колегията или са били изгонени също са писали жалба и са събирали подписка?
 
Теодора Тодорова
05.12.2017, 09:46 часа
4437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha