Център за хора с деменция ще заработи в белоградчишкото село Дъбравка

Център за хора с деменция ще заработи в белоградчишкото село Дъбравка Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за възрастни хора с деменция ще бъде открит от началото на следващата година в белоградчишкото село Дъбравка. Още две социални заведения ще бъдат разкрити в Белоградчик, каза пред Радио Видин кметът на общината Борис Николов:
"Предстои от първи януари следващата година да получим финансиране за ново ЦНСТ за възрастни хора са деменция в село Дъбравка, където ще бъдат разкрити 14 работни места. От 7-8 години има започнати и два проекта за ЦНСТ-та в града за деца без родители. По една или друга причина тези центрове не бяха открити, парите изчезнаха. Вече имаме договори по програма „Региони в растеж“. Подписах договора с ръководителя на оперативната програма. Започнахме процедури за избор на изпълнител, за да завършим през следващата година тези два центъра. Единият от тях остава Център за настаняване от семеен тип, а другият ще е Център за обществена подкрепа."
Повече от 35 души ще бъдат заети в социалните центрове, които ще заработят от следващата година в общината, каза още Борис Николов.
11.12.2017, 11:16 часа
661 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha