Детелина Михайлова от "Бобата" Враца с 2 медала от републиканското по тенис на маса

Детелина Михайлова от "Бобата" Враца с 2 медала от републиканското по тенис на маса Два бронзови медала от републиканското първенство по тенис на маса спечели Детелина Михайлова от Враца. Състезателката и треньор във врачанския клуб "Бобата" взе отличията в индивидуалното състезание и на двойки жени в най-големия форум в България за годината. От федерацията по тенис на маса обявиха, че това е най-масовото участие на държавно индивидуално първенство в историята, като общо 101 състезатели са се включили в мъжкия турнир, а 78 са били участничките при дамите.
По пътя си към полуфиналите Детелина Михайлова надделя над Кръстина Иванова от "Стоянстрой" - Пловдив и Калина Христова от "Корабостроител" - Варна. На четвъртфинала врачанската тенисистка победи шампионката на България за миналата година Елица Замфирова с 4:1. Със същия резултат Михайлова загуби полуфинала от бъдещата шампионка Полина Трифонова, състезаваща се за отбора на "Корабостроител".
"Финалът бе напълно достижим при по-добри условия за подготовка", коментира клубният треньор на Детелина Михайлова - Любомир Георгиев.
Отново от бъдещите шампиони дойде и загубата на двойки за Детелина Михайлова и партньорката й Калина Христова. Те отстъпиха с 1:3 от Мария Йовкова и Полина Трифонова, които по-късно спечелиха и финалната среща.
С двата спечелени медала от държавното първенство продължава отличния сезон за Детелина Михайлова. Тя се представя на високо ниво и в силния гръцки шампионат за своя отбор "Татавла" - Атина. Врачанската тенисистка бе отличена и от Българската федерация по тенис на маса, като получи плакет за принос в развитието на тениса на маса. Плакетът е по повод 85 годишнината от създаването на спорта в България.
Още един врачански тенисист се представи много добре на националния шампионат. Деветнайсетгодишният Пламен Върбанов завърши 11-и в крайното класиране от 101 състезатели. Врачанският тенисист, който играе във Висша лига за "Комфорт" Варна надделя над трима противници в предварителните групи на шампионата. След това в първия кръг на основната схема победи Стефан Лъвчиев, който се състезава за отборния шампион на България - "Дунав" Русе. Върбанов победи с 4:3 в един от най-инфарктните мачове на шампионата, а по-късно надделя и над Георги Ефтимов от "Стоянстрой" Пловдив. Върбанов бе спрян на осминафиналите от един от най-силните български състезатели Кирил Попов с 4:1.
Сезонът за врачанските тенисисти продължава през март, като Детелина Михайлова ще участва в гръцкия шампионат за своя отбор "Татавла", а Пламен Върбанов ще се включи във Висшата лига на България за отбора на "Комфорт" Варна.

На снимката Детелина Михайлова е в червен спортен екип.
05.03.2018, 18:09 часа
1365 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha