Увеличен е броят на личните асистенти в Община Ружинци

Увеличен е броят на личните асистенти в Община Ружинци 79 лица започнаха работа, като лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници в община Ружинци. 44 от тях са от старата програма и са с продължени нови договори, а 35 са нови, трайно безработни лица, предоставени от Бюрото по труда. Те ще обслужват 142 потребители от всички села в община Ружинци с работно време по 4 часа на ден, разпределено според броя на обслужваните лица, каза кметътАлександър Александров:
"Най-много бройки сме отпуснали за лицата, които имат нужда от повече подкрепа- самотни жени и мъже, над 65- годишни. Всички молби са разгледани. Комисиите са обиколили на място желаещите за услугата. Почти в 100% от населените места са одобрени. Там, където е имало повече желаещи за услугата, а по-малко асистенти, лицата са пренасочени, вместо по двама потребители, са насочени към трима или четирима, но минимум двама, за да можем да обхванем цялото население и да не остане човек без подкрепа."
Броят на асистентите се увеличава с 24, а с 67 повече е броят на ползвателите на услугите. 28 лични асистенти ще се грижат за 30 лица с ТЕЛК, 9 социални асистенти ще се грижат за 9 деца и 42 домашни помощници ще се грижат за 103 лица. На 100% са покрити нуждаещите се от социална подкрепа в селата Черно поле, Гюргич, Ружинци и Дражинци. 
06.05.2018, 16:55 часа
1071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha