Арестуваха 41 български граждани в Испания, бандата търгувала с деца и ги карала да проституират

Арестуваха 41 български граждани в Испания, бандата търгувала с деца и ги карала да проституират Мащабна операция на испанската полиция разби голяма престъпна организация за трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни. Арестувани в Мадрид са 41 българи.
Освободени са 14 жертви в Испания, 12 от които са били непълнолетни. Още 4 души са освободени от други европейски държави, съобщават от пресслужбата на испанската полиция. Те били задължавани да извършват и друг тип престъпления.
Разследването започнало преди година – през април 2017-а, когато органите на реда се натъкнали на банда от източноевропейци, която извършвала грабежи от испански магазини, а след това продавала открадната стока в други европейски страни.
Организацията се помещавала в необитавани сгради в Мадрид. Именно там били открити младите жени и деца. Те били привличани от България с фалшиви обещания за работа и веднъж пристигнали в Испания били задължавани да извършват престъпления.
Някои от случаите обаче се оказва били далеч по-страшни. Някои от непълнолетните пристигали в Испания с родителите си, които ги продавали на босовете на бандата. Плащането било извършвано на две вноски – първия в родната страна, а вторият – в Испания.
Престъпната мрежа била перфектно организирана, като всеки член си имал своя собствена задача – едни отговаряли за намирането и заемането на жилищата, втори за откриването на деца, трети били „учители” в кражбите. Разследването показало, че 13 от децата били принудени да проституират или пък да се омъжат за членове на бандата.
При операцията са открити голямо количество пари и фалшиви документи. На базата на всички събрани доказателства полицията става ясно, че са извършени над 150 престъпления по испанския наказателен кодекс.
16.05.2018, 19:18 часа
1956 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha