Момичетата на "Атлетико"/Монтана/ ще участват в силен футболен турнир

Момичетата на "Атлетико"/Монтана/ ще участват в силен футболен турнир След множеството спекулации относно съществуването и развитието на ФК "Атлетико"/Монтана/, сезонът все пак скоро започва. Момичетата от "Атлетико" ще вземат участие в турнир, организиран от друг отбор от Северозапада - "Васберк Лейдис".
Участие в турнира, освен домакините, ще вземе и "ЛП Суперспорт", който е 2-ри в България, 10- кратен шампион на страната и участник в ШЛ. "Атлетико" ще вземе участие с 2 отбора девойки, родени след 2000 г. До момента монтанският клуб "Атлетико" е единственият женски и девически клуб, който ревностно брани честа на Монтана във футболните среди за девойки и защитава името на града, като от всеки турнир се връща с минимум 2-ро място. Спечелените купи и медали и в момента красят кабинета на кмета Златко Живков. Въпреки опитите от страна на БФС да сринат и разбият "Атлетико", клубът продължава да обединява Северозапада и момичетата любителки на този спорт.
В началото на август "Атлетико" заяви участие в Държавното женско първенство и Купа България, но от БФС отказаха на този етап да включат отбора. Също така има заявка и участие във турнирите за девойки със всички възможни възрастови групи, но отново няма отговор.
По тази причина от клуба най-любезно и искрено канят областния председател на БФС в Монтана Радой Христов да присъства на турнира и така да се убеди в силата на този монтански клуб. Очаква се като човек, имащ власт, да поработи за благото на женския футбол в Северозапада.
О т „Атлетико“ пожелават успех на всички отбори. Футболът е спорт, който обединява и сприятелява, и те не веднъж са го доказвали.
30.08.2018, 18:58 часа
858 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha