Момичетата от ФК "Атлетико"/Монтана/ с 3-то и 4-то място на турнира в Берковица

Момичетата от ФК "Атлетико"/Монтана/ с 3-то и 4-то място на турнира в Берковица ФК "Атлетико"/Монтана/ не успя да пребори домакините от "Васберк Лейдис" и другите гости на турнира в Берковица - "ЛП СуперСпорт". Спортната надпревара премина при изключително добра организация и в духа на феърплея. Турнирът се игра на малък терен, а съставите бяха 5+1. 
ФК "Атлетико" отново участва с голям брой момичета - 18, които бяха раздени на 2 отбора.
Първата среща беше между домакините от Берковица и първия отбор на „Атлетико“, която завърши с 4:0. Момичетата, които са най-новите попълнения в клуба, обаче се държаха мъжки и много трудно допускаха домакинския отбор да пробие, което е изненадващо за девойки на няколко месеца тренировки.
Втората среща се игра между софийският отбор и многократен шампион на България "ЛП СуперСпорт" и втория отбор на "Атлетико". Класата и опита на отбор от този ранг си пролича и очаквано завърши при 6:0. Три от попаденията бяха заради вратарска грешка на Цветина Иванова, но спасяванията й и демонстрираните акробатични умения под рамката смаяха всички. Това бе причината тя взе приз за най-добър вратар. Както винаги "Атлетико" отново изпъкна със вратар.
В третата среща се изправиха отново шампионите на страната срещу първия отбор на "Атлетико". Тук изненадващо, но допуснатите попадения във вратата на монтанчанки бяха само 3, а Памела Петкова дори се разписа във вратата на ЛП в полза на жълтите от "Атлетико" за крайното 3:1. Все пак трябва да се отележи голът във вратата на ЛП, който бе и единствен за целия турнир.
Четвъртата среща се проведе между домакините "Васберг Лейдис" и вторият отбор на "Атлетико". След страхотна игра по-опитни състезателки на домакините донесоха победата с 4:2. Резултатът е нормален за отбор с много повече годишен стаж на зеления килим от момичетата от Монтана.
Петата среща един срещу друг се изправиха двата отбора на „Атлетико“. Опитът показа своята страна и сините от втория "Атлетико" победи жълтите от първия "Атлетико" с 3:2.
Финалната среща остана за домакините "Васберг Лейдис" и "ЛП СуперСпорт". Домакините много нахъсани, обиграни, но десеткратния шампион от София победи с 4:0.
Крайното класиране:
1 място: ЛП СуперСпорт
2 място: Васберк Лейдис
3 място: Атлетико-Монтана 2
4 място: Атлетико-Монтана 1
Грамота за най-млад състезател получи 12-годишната Мария Иванова от "Атлетико".
Домакините бяха подсигурили купи и медали и почерпка за състезателките.
Трите клуба си обещаха, че ще се срещнат и премерят сили отново, но този път на голям терен. Атлетико даде заявка на ЛП за контролна среща с женският си тим на голям терен с продължителност 90 мин.
Поздравленията са за треньорите Свободин Колев /“Атлетико“/ и Васкес Янев /“Васберг“/ за това, че се борят женският футбол в района да не умре.
 
02.09.2018, 13:29 часа
1093 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha