Безпаричие спря ФК "Атлетико"/Монтана/ от участие в силен международен турнир в Пловдив

Безпаричие спря ФК "Атлетико"/Монтана/ от участие в силен международен турнир в Пловдив Поканите към ФК "Атлетико"/Монтана/ не спират. След доброто представяне на 20 април в Бургас на някои формации от клуба, този път 17 годишните девойки получиха покана за участие във второто издание на силния международен турнир "Пълдин Къп" в Пловдив, организиран от местния тим ФК "Пълдин". За първи път турнира се провежда през 2018 г. като освен организатора и домакин, друг български отбор не е взел участие. Тази година единственият поканен наш отбор бе именно ФК "Аткетико". Миналата година участие са взели отбори от Гърция, Сърбия и Черна гора. Тази година са поканени отбори от Македония, Сърбия, Гърция, Черна Гора, Румъния и Турция да се включат в турнира. Турнира ще се проведе в рамките на няколко дни (от 5.07. до 08.07. 2019 г.)
ФК "Пълдин" е участник в държавното женско първенство и шампион в региона си с всички възрасти девойки. "Атлетико" и "Пълдин" за първи път се срещат на фестивала за девойки до 15 г. - през 2017 г., когато Пловдивският тим стана 1-ви в групата си и 2-ри в България. От тогава сътрудничеството между Ангел Славов и Свободин Колев не спира, но разстоянието така и не е позволило момичетата им пак да премерят сили на зеления килим. Организацията на домакините  винаги е била на ниво и впечатляваща, както се видя на миналогодишното издание на турнира, а тази година се очаква да е на още по-високо ниво.
За момента ФК "Атлетико" е отказал участието си поради финансови причини. Разходите, които трябва клуба да поеме за престоят на отбора, е непосилен, тъй като не е тайна, че клуба е на собствена издръжка. По тази причина Северозападът отново няма да бъде отчетен на поредния голям форум. За разлика от други области в България, в Северозапада все още никой не се е престрашил да инвестира и спонсорира именно женския и девически футбол. Вероятно, защото в тази сфера се изисква много търпение, работа на треньорите и време за големи резултати. Клубът ни обаче ще продължава да работи в тази насока и се надяваме един ден да успеем да привлечем спонсори както многото подобни на нас клубове в страната.
Въпреки невъзможността за участие от монтанския клуб са благодарни за гласуваното доверие от ст. треньора на "Пълдин" Ангел Славов и му желаят добра игра на отбора.
07.05.2019, 09:57 часа
1170 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha