Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Пуснаха под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова излизат под домашен арест, реши Специализираният съд.
Решението ще влезе в сила, след като стане ясно дали прокуратурата ще обжалва. В ареста остава третият обвиняем Петко Дюлгеров.
"След като бяха разпитани всички служители на Община "Младост", Специализираният съд уважи искането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова като измени мерките им за неотклонение от задържане под стража в домашен арест. В случай, че прокурорът по делото не протестира това определение в законоустановения срок, те ще могат да се приберат вкъщи“, заявиха от Специализирания съд. 
Днес бе второто заседание по делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров, които са обвинение за приемане на подкуп в особено големи размери.
Заседанието започна с искане от Петрова то да бъде отложено, тъй като тя не била готова със защитата си. То обаче не бе уважено от съда, като тя все пак получи един час отсрочка.
Днес бяха разпитани общо 11 свидетели. Сред тях бе и главният архитект на София Здравко Здравков. Той заяви, че е сезирал спецпрокуратурата за 7 случая на забавени преписки от Иванчева. И подчерта, че случаят с Александър Ваклин е прелял чашата на търпението.
Бившият зам.-кмет на "Младост" Никола Вапцаров също даде показания. Той беше категоричен, че е напуснал поста, защото Десислава Иванчева е възпрепятствала нормалния работен процес.
18.10.2018, 19:32 часа
1326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha