Извадиха 50-метрова бракониерска мрежа от язовир Кула

Извадиха 50-метрова бракониерска мрежа от язовир Кула 50-метрова рибарска мрежа е извадена тази нощ около 23 часа от язовир Кула при проверка на доброволните сътрудници към Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" (ИАРА). Проверяващите забелязали светлини край брега и се отправили към мястото. При последвалото преследване двамата бракониери са успели да избягат. 
"Явно и те ни забелязаха, защото когато се преместихме на другия бряг те започнаха на бягат. Започнахме една гонитба. Изчезнаха в една гора и не можахме да ги настигнем", каза Станислав Кръстев от Кула, доброволен сътрудник към ИАРА. 
Проверяващите са извадили от язовира над 50 метра мрежа с уловени 5-6 рибки.
"Направихме обход на целия язовир за наличие на следи. Търсехме скрит автомобил, но на нищо не можахме да попаднем. Ако ги бяхме заловили нарушителите, ги грозеше затвор до 6 месеца и парична глоба от 5 000 до 10 000 лева", посочиха те. 
Последните две седмици преди Никулден доброволните сътрудници от Кула са извършвали постоянни проверки на язовира за бракониери и незаконни мрежи. Такива не са били установени.
06.12.2018, 13:53 часа
1049 1
Коментари

глигано

06.12.2018, 15:28 часа
Браво, добре са избегали !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha