Вкарват в затвора иракчани, минали нелегално границата при Оряхово

Вкарват в затвора иракчани, минали нелегално границата при Оряхово Районна прокуратура – Оряхово е постигнала споразумения със защитниците на граждани на Ирак, привлечени към наказателна отговорност за незаконно преминаване през границата на страната.
Четиримата подсъдими са от кюрдски произход, с адресни регистрации на територията на страната – в  Харманли и София.
Около 10:20 ч. на 21.10.2018 г., те преминали през границата ни с Румъния – през трасе „изход“  на ГКПП Оряхово, без разрешение на надлежните органи на властта. Мигрантите се укрили в микробус с чешки регистрационни номера.
Сключените между страните споразумения са били одобрени от РС - Оряхово, с които на подсъдимите са наложени наказания от по четири месеца „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване.
Престъпното деяние е било извършено от чужденците при условието на повторност, след като имали наложени наказания за същото престъпление от районните съдилища в Свиленград и Сливница. Съдът в Оряхово е привел в изпълнение отложените наказания по предходните наказателни производства срещу тях – „лишаване от свобода“ и глоба.
08.02.2019, 16:55 часа
1200 1
Коментари

искам си армията

08.02.2019, 23:06 часа
Хахахах 4 месеца - ужас!Добре си беше навремето-хващане,и веднага ВКР ги взимат и на другия ден самолета и марш от България.Ако не спрат-Калашника и стреляне.Бахти,разпада се България!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha