Жестоко пребитата баба от Видинско: Разчитам на съдбата да ме пази

Жестоко пребитата баба от Видинско: Разчитам на съдбата да ме пази "Чух някакъв шум. Станах и запалих всички лампи. Кучето не лаеше и реших, че ми се е счуло само." 
Това каза пред bTV пребитата във видинското село Дреновец Марийка Димитрова.

Докога? Маскирани келеши пребиха и ограбиха баба в дома ѝ

"Въобще не ги усетих кога са влезли. Явно на кучето са направили нещо, за да не лаят. Нахвърлиха направо върху мен. Удряха ме с мотички, маша, закачалка. Започнаха да ме душат. Усетих, че направо умирам. Не можех да си взема въздух. Не знам откъде намерих сила и успях да се отскубна. За парите и златото ме питаха по-късно, когато бях в цялата в кръв. Започнах да губя съзнание, но не спрях да се боря. На улицата ни не живее никой. Няма кой да дойде и да ми помогне. Обадих се в полицията, когато излязоха с чантата ми. Двамата бяха с качулки и не можах да ги позная. Разчитам на съдбата. Не мога да разчитам на нищо друго. Толкова бързо нахлуха, че нямаше какво да направя. Такива хора трябва да лежат цял живот в затвора. Те никога няма да се оправят", каза още възрастната жена.
Както BulNews.bg съобщи, в хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия криминалисти разкрили 18-годишните автори на посегателството – единият е местен жител, другият от село Дондуково, обл. Монтана. В обитавани от тях имоти – в Динково и Дреновец, разследващите открили и иззели общо 446 лева и множество веществени доказателства. Двамата са приведени в ареста и задържани за срок до 24 часа, уведомена е прокуратурата.
18-годишният от Динково, криминално проявен, е в срок на изтърпяване на 3-годишна условна присъда за идентично престъпление, извършено на 26 декември м.г. в същото село и най-вероятно ще влезе директно в затвора.
19.02.2019, 08:27 часа
1773 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha