„Първа Атомна“ победи с 2:1 гостите от „Бдин 1923“/Видин/

„Първа Атомна“ победи с 2:1 гостите от „Бдин 1923“/Видин/ „Първа Атомна“ постигна първа победа от началото на втория дял на първенството в Северозападната Трета лига. Вчера, на новия градски стадион в Козлодуй те се наложиха с 2:1 над „Бдин 1923“/Видин/ в отложена среща от XVI кръг на шампионата в третото ниво на Българския футбол. Домакините в тази среща бяха по-активният състав на терена и пропуснаха да постигнат по-изразителен успех над четвъртия във временното класиране „Бдин“.
Срещата започна с натиск на отбора на „Първа Атомна“ и още в 10 минута централният защитник Десислав Атанасов можеше да открие резултата. Той изпрати коженото кълбо в гредата след перфектно подаване на Людмил Николов. Все пак натискът на домакините даде резултат и в 17 минута на двубоя Любомир Василев центрира отлично топката в наказателното поле, където другият юноша на клуба Валентин Валентинов надскочи защитниците на гостите и прати неспасяемо топката в мрежата на видинския страж за 1:0. Малко изненадващо съставът на „Бдин“ стигна до изравняване на резултата в 34 минута. След центриране най-съобразителен в наказателното поле се оказа Борислав Борисов, които опъна мрежата за 1:1. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.
През втората част пълен господар на терена беше съставът на „Първа Атомна“, който създаде куп положения за гол, но отбеляза само едно такова чрез своя капитан Николай Ганчев. Опитният халф майсторски финтира двама играчи на домакините, след което се справи и с лекота със стража на гостите за 2:1 в 56 минута. Десет минути преди края на срещата играч на гостите беше изгонен от игра след като получи втори жълт картон. До края на двубоя играчите на домакините направиха няколко пропуска, които можеше да направят тяхната победа по-изразителна.
След победата, отборът на „Първа Атомна“, който е воден от Валери Цветанов, събра 23 точки и запази 11-си позиция във временното класиране.
Ето и как завършиха останалите срещи от отложения XVI кръг:
ОФК „Локомотив“ /Мездра/ – „Вихър“ /Славяново/ – 1:0 (0:0)
„Янтра Габрово“ /Габрово/ – „Ком“ /Берковица/ – 2:0 (1:0)
„Академик“ /Свищов/ – „Янтра“ /Полски Тръмбеш/ – 4:2 (4:0)
„Трявна“ /Трявна/ – „Спартак“ /Плевен/ – 0:1 (0:1)
„Левски 2007“ /Левски/ – „Локомотив 1927“ /Дряново/ – 2:1 (0:0)
„Севлиево“ /Севлиево/ – „Партизан“ /Червен бряг/ – 5:1 (2:1)
„Павликени“ /Павликени/ – „Ботев“ /Луковит/ – 2:1 (1:0)
„Първа атомна“ /Козлодуй/ – „Бдин 1923“ /Видин/ – 2:1 (1:1)
14.03.2019, 10:17 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha