"Бдин"/Видин/ е с нов старши треньор

"Бдин"/Видин/ е с нов старши треньор Християн Гачев е новият старши треньор на "Бдин" (Видин). Наставникът заменя на поста Павел Огнянов, който пое отбора след напускането на Борислав Борисов.
"Причината за тази смяна идва от незадоволителните резултати. Павел остава в детско-юношеската школа и ще помага за мъжкия състав", обяви председателят на Управителния съвет на "Бдин" Пламен Петров.
На "Бдин" не отива да играе в Трета лига, каза на представянето си новият треньор.
"Имах разговор с г-н Петров и той ми показа, че иска да развие този клуб. В българския футбол обикновено сме на обещания. Нуждаем се от правилната насока, която да отговаря на традицията. Бдин има база и хубава организация. Това са условия за професионален футбол, т.е "Б" група. Запознах се с всичко - разговарях с футболистите, разгледах базата, фитнеси, хотели, ресторанти и СПА центрове. Впечатлен съм от топ нивото, точно така трябва да е за професионален отбор. Бдин иска да се развива и да върви напред, затова ще следваме правилния начин. Наблюдавам и децата в момента. Има топки, има екипировка. Тренировъчните игрища са качествени, главният терен е прекрасен за това ниво. Някои отбори в "Б" група не могат да се похвалят с подобна база".
Християн Гачев ще заложи на тактика и дисциплина в оставащите мачове до края на шампионата.
"Започваме да градим нов отбор, защото липсват шестима от стария. За да изградим облик, ще наблегнем най-вече на тактика и дисциплина. През следващата година ще видите коренно различен отбор, който да е лицето на видинския футбол. Със сегашния състав ще изкараме първенството. В момента хващам отбора в разпад, тръгнали са си много футболисти. Дисциплината е лоша, организацията куца в съблекалнята. Ситуацията е тежка, затова призовавам публиката за разбиране и търпение. Не можем да търсим успехи с този състав".
Младият специалист уточни, че футболистите са получили заплатите си.
"Заплатите са платени, всичко е точно. Запознал съм се със ситуацията, прегледах книги и отчети. Има основа, на която да се стъпи. Бях изплашен, защото се твърди, че във Видин няма екипи, топки и екипи. Играчите са на хубави заплати, това го видях. Тези възнаграждения са на ниво Втора лига".
22.03.2019, 15:07 часа
1156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha