Женският отбор на "Атлетико"/Монтана/ се върна с куп награди от турнир в Бургас

Женският отбор на "Атлетико"/Монтана/ се върна с куп награди от турнир в Бургас 9 отбора взеха участие в IV-тия пролетен женски турнир в Бургас. "Атлетико"/Монтана/ завоюва едно 2-ро и две 3-ти места. Индивидуални награди получиха Криси Борис за най-добър вратар и Искра Цветанова за най-добър защитник. За втора поредна година кметът на Монтана Златко Живков финансира транспорта на момичетата и благодарение на него те участват в този турнир.
 Четири женски отбора се изправиха един срещу друг - ФК "Атлетико"/Монтана/, ЖФК "Варна"/Варна/ и трите бургаски ЖФК "Бургас", ЖФО „Бургасбус“ и ЖФО „Бургаски надежди“. 
"Атлетико" взе участие с отбор, който бе съставен само от две състезателки от женският им тим, а останалото бяха девойки до 15 години, които тренират най-отдавна и са сред първите започнали тренировки в клуба. На терен с размер 60/40 и в състав 7+1 те завоюваха 3-то място. Момичетата играха добре, но липсата на отбори в Северозапада с, които да играят контроли, липсата на турнири за момичетата заради БФС, изигра главната си роля. Въпреки всичко, важното е съществуването на отбори в Монтана.
Равносметката: купа за 2-ро място при 15 годишните, купа за 3-то място при 13 годишните, купа за 3-то място при жените, купа за най-добър вратар и купа за най-добър защитник. Всяка състезателка получи медал и грамота. Конкуренцията беше на ниво, но монтанчанки се представиха повече от прекрасно имаки предвид условията, в които тренират.
Поздравления и специална купа, медал и грамота организаторите връчиха на кмета на Монтана за това, че помага на футбола в града и поради факта, че с негова помощ ФК "Атлетико" за втора година е отборът, участник от най-далеч и пропътувал най-много километри, за да представят града си и заедно с другите отбори да покажат , че футбола не е само за мъже. Не случайно клубът бе представен от 20 състезателки, които са само половината и най-активно трениращи, предвид това, че клуба е обединил любителките на този спорт, родом от целия Северозапад.
Така втора купа и трети медал от девойки в сферата на футбола ще красят витрината на Златко Живков. А от "Атлетико" са му обещали въпреки всичко да му носят още трофеи.
23.04.2019, 09:44 часа
1871 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha