"Атлетико"/Монтана/ посреща "Риал" за първата в историята на Северозапада футболна среща между жени

"Атлетико"/Монтана/ посреща "Риал" за първата в историята на Северозапада футболна среща между жени В неделя от 11.00 ч. на стадион "Кипровец" в Чипровци ще се изиграе приятелска среща между женски формации на ФК "Атлетико"/Монтана/ и ФК "Риал" от село Ковачевци по стандартните правила на футбола. Досега в Северозапада не е имало женски отбор, който да е играл мач 90 мин. на игрище със стандартни размери.
Гостите от "Риал" от 2017г. са редовни участници в държавното женско първенство. През сезон 2018/2019 завършват на 9-то място. "Риал" е участник в надпреварата за купата на България при жените и са отбор с не малък опит.
"Атлетико" до момента не е участвал в държавното женско първенство, но от създаването си подготвя женски състав, с който през сезон 2016/2017 стартира доста добре. Към днешна дата около 20 момичета се готвят в отбора и ще представят региона на най-високото ниво на женският футбол в България.
В неделя, макар и с някои липсващи основни футболистки, играещи на ключови позиции, съставът на "Атлетико" ще излезе да премери сили и да си свери часовника.
Благодарение на кмета на Чипровци - Пламен Петров, двата отбора ще се насладят на страхотната база в балканското градче.
Тази година ръководството се надява отборите девойки до 13, 15 и 17 години да бъдат включени в турнирите. Освен това, заявката за участие в Държавното женско първенство е разгледана от Аматьорска футболна лига и Комисията по женски футбол към БФС, като остават да се изчистят някои дребни детайла, за да може първият женски отбор по футбол от Северозапада да може да участва на най-високото ниво на женският футбол в страната ни.
От клуба се надяват дори и при негативен резултат, с контролната среща да мотивират момичетата да се развиват в този спорт.
По време на приятелската среща "Атлетико" ще представи новата си екипировка, осигурена от "Ефбет".
23.08.2019, 09:20 часа
1378 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha