Цветелина Дамяновска топи "Воля" за агитация в Баница

Цветелина Дамяновска топи "Воля" за агитация в Баница Сигналът, по който работила Регионалната избирателна комисия във Враца, е подаден от Цветелина Дамяновска, в качеството й на упълномощен представител на коалиция „БСП за България“. Днес тя се опалакала, че пред избирателна секция в село Баница в изборния ден се раздават брошури, имащи характер на агитационни материали, на ПП "Воля".
Веднага след получаване на сигнала от РИК-Враца започнали проверка. Проведен е телефонен разговор с председателя на СИК, която заявила, че в кошчето за отпадъци пред изборното помещение има изхвърлени брошури на "Воля", съдържащи № в бюлетината и раздел, наподобяващ раздела на бюлетината за отбелязване на преференции.
Предвид изложеното, РИК Враца намира, че не се налага посещение на място и е налице изясняване на фактическата обстановка по случая. Членовете на комисията констатирали, че наистина има нерегламентирано разпространяване на агитационни материали и задължили СИК, съвместно с техническият отговорник към кметството в Баница, да ги премахнат.
26.05.2019, 17:08 часа
1143 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha