Бенатова и Шикерова напуснаха Нова с думите "И честит празник, Бойко Борисов"

Бенатова и Шикерова напуснаха Нова с думите "И честит празник, Бойко Борисов" Разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са напуснали официално Нова телевизия. Това става ясно от техни публикации в социалната мрежа Facebook, придружени с кратък текст: "И честит празник, Бойко Борисов". Припомняме, че днес премиерът има рожден ден и навършва 60 години.
чера (12 юни) "Свободна Европа" съобщи, че телевизията е прекратила трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов - журналисти, посветили работата си на множество разследвания, излъчени в ефира. На тримата им е бил даден избор от новото ръководство на Нова - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи. Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите.
Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти "ще имат повече свобода да работят".
През април "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.
Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.
13.06.2019, 10:10 часа
1703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha