Международен фестивал събира над 500 участници във Вършец

Международен фестивал събира над 500 участници във Вършец Седмото издание на фолклорния фестивал „Пъстра огърлица“ ще се проведе на 15 и 16 юни, събота и неделя, във Вършец. Над 500 изпълнители от 8 европейски държави ще представят своето богатство от фолклорни и културни традиции на откритата сцена на НЧ “Христо Ботев- 1900“ в града. Участниците са от 25 състава от България, Сърбия, Румъния, Украйна и за пръв път в историята на фестивала – от Гърция, Полша, Унгария и Холандия.
Форумът ще започне с дефиле и първа фестивална вечер, с участници от България, Сърбия, Румъния и Унгария. Началото е в 17 часа.
В неделя началният час на представянето е 10. След дефилето на участниците е концертът на групи от България, Полша, Украйна, Гърция и Холандия. 
От 17 часа, с дефиле на участниците, ще се открие втората фестивална вечер. В нея ще се включат състави от България и Сърбия.
Международният фолклорен фестивал „Пъстра огърлица” няма състезателен характер. Всички състави ще получават статуетки и грамоти за участие, както и индивидуални сертификати.
14.06.2019, 15:07 часа
1020 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha