Дават близо 1.5 млн. лв. за ремонт на водопроводната мрежа в Челопек

Дават близо 1.5 млн. лв. за ремонт на водопроводната мрежа в Челопек Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на водопровода в село Челопек, научи информационна агенция BulNews. Тя е за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на селото. 
По обществената поръчка не се предвиждат обособени позиции, като една от причините е качественото изпълнение и постигане на минимално затруднение за гражданите по време на строителството, както и максимално добрата координация и планиране на строително - монтажните работи.
„Проектът включва реконструкция и рехабилитация на водоснабдителните системи и съоръжения на територията на село Челопек, съгласно одобрени инвестиционни проекти. Изпълнението на проекта ще реши проблемите, които произтичат от дългогодишния период на експлоатацията им и съответно лошото състояние на водата. Селищната водоснабдителна система на селото е строена през периода 1960-1980 г., като водопроводната мрежа е изградена изцяло от етернитови тръби с обща дължина от 6871.2 метра. Същата е изчерпала експлоатационния си ресурс и в резултат на честите аварии, генерира значителни загуби. Честите прекъсвания на водоподаването създава сериозни проблеми за жителите на селото. Съществуващата водопроводна мрежа не обхваща територията на цялото село и има имоти, които не са водоснабдени. С реализацията на проекта ще се създадат устойчиви ползи за цялото население и по-конкретно задоволяване потребностите за подобряване на водоснабдителната инфраструктура, осигуряване на добро качество и достатъчно количество вода. Така ще се намали броя, честотата и гъстотата на аварии по мрежата, както и прекъсванията на водоснабдяването на населението вследствие извършване на
аварийни ремонти. От голямо значение е и намаляването на загубите на питейна вода и елиминирането на проблеми със слабо или силно налягане по мрежата“, смятат от местната управа.
Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 1 227 913.34 лева без ДДС или 1 473 496.01 лева с ДДС.
Към момента на откриване на процедурата няма осигурено финансиране за дейностите по нея, като такова ще се търси след подписване на договора за строителството. 
Класирането на офертите се извършва на база икономически най-изгодна оферта, въз основа на критерий „оптимално съотношение качество/цена”.
12.07.2019, 08:05 часа
790 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha