Глобиха кравеферма, изливала тор в река в Монтана

Глобиха кравеферма, изливала тор в река в Монтана Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана участва в комисия за проверка на сигнали за замърсяване на реката, преминаваща през квартал „Мала Кутловица” в града. В нея се включиха и представители на Басейнова дирекция „Дунавски район” - Плевен, ОДБХ – Монтана и община Монтана.
Комисията е констатирала, че в района дейност извършва само един обект - кравеферма в село Благово, която се намира близо до реката. В хода на проверката е установено наличието на две тръби, чрез които торовият отпад от фермата се отвежда към реката, като към момента на проверката от една от тръбите не е установено изтичане.
От страна на ОДБХ – Монтана на собственика на фермата е дадено предписание за изграждането на яма към фермата за съхранението на течната торова фракция и ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.
Във връзка с направените констатации комисията е дала предписание на собственика на фермата за прекъсване на връзката на кравефермата с реката. При извършена впоследствие проверка на място с цел последващ контрол по изпълнение на даденото от комисията предписание е констатирано, че тръбите са затапени, няма изтичане на течен торов отпад към реката – той се отвежда до яма за съхранение на течния торов отпад, разположена на площадката на фермата.
 
07.08.2019, 08:35 часа
1990 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha