Натопиха консервна фабрика „Компас“ за замърсяване на река в Монтанско

Натопиха консервна фабрика „Компас“ за замърсяване на река в Монтанско Жител на монтанското село Комарево сигнализира на спешния телефон 112, че някой е замърсил река Костенка, научи агенция BulNews.
На оператора мъжът обяснил, че водите на водоема са били оцветени в синьо-виолетово. На странната гледка той се натъкнал, докато се разхождал покрай коритото на реката. Според него замърсяването най-вероятно идвало от предприятие за производство на консерви към „Компас“ ООД, което се намира в Комарево.         
От спешния телефон веднага препратили сигнала към екоинспекцията в Монтана и към община Берковица. Бил сформиран екип, който извършил незабавна проверка на място в присъствието на представител на общината и кметския наместник на селото, както и на мъжа, подал сигнала.
При извършения оглед не е установено оцветяване на реката. Няколко дни по-късно била извършена повторна проверка от експерти на РИОСВ и регионалната лаборатория в Монтана. Взети са две проби от повърхностни води на реката – преди и след заустването, както и една от отпадъчните води на предприятието. Резултатите не показват превишения на индивидуалните емисионни ограничения.
13.08.2019, 08:17 часа
2710 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha