Монтанчанка изрева на тел. 112: Лисици нападат дома ми

Монтанчанка изрева на тел. 112: Лисици нападат дома ми Жена от Монтана изпаднала в нервна криза заради нападение от лисици, научи агенция BulNews. Атаките на хищниците ставали все по-чести и буквално опустошавали имота на възрастната жена. След като не могла да се справи с натрапниците сама, тя потърсила помощ от комшии, които също нямало как да се й помогнат. Отчаяна от патовата ситуация, в която се намирала, бабата взела телефона и се обадила за помощ на спешния телефон 112.
Жената обяснила на оператора, че в съседния на нейния имот в града се е настанила лисица с шест малки, които ежедневно нанасят щети в дома ѝ. Сигналът за хищниците бил препратен в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Монтана и Областната дирекция на храните в областния град, които да предприемат мерки срещу натрапниците.
Всяка година селцата и градовете в Северозапада биват окупирани от лисици или чакали, които търсят прехраната си в контейнерите за смет. Макар че присъствието на диви животни в населените места не е обичайно и буди притеснения, в последните години хората престанаха да се плашат от дивите животни, които най-нахално се опитват да влязат в домовете им. Припомняме, че в средата на юни лисица се заклещи на открехнат прозорец в блок в Монтана, а кадрите как се мъчи да се освободи предизвикаха истински фурор в интернет пространството.      
 
15.08.2019, 08:36 часа
3685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha