КОЦ-Враца се похвали с ново оборудване в залата за амбулаторно лечение /снимки/

КОЦ-Враца се похвали с ново оборудване в залата за амбулаторно лечение /снимки/ Комплексният онкологичен център във Враца подмени остарялото оборудване в залата за амбулаторно лекарствено лечение, научи агенция BuNews. Новината бе съобщена от началника на отделението по медицинска онкология д-р Петранка Лишковска.
Новото оборудване в залата е закупено за 30 510 лева, след проведена обществена поръчка. Закупени са 15 специализирани кресла за химиотерапия, които стават и на легла.
Помещението съществува в центъра от няколко години, но столовете са били доста по-обикновени и само 10 на брой. 
„Това е зала за амбулаторно лечение с престой до 12 часа, в рамките на които трябва да се проведе лечението на даден пациент“, поясни д-р Лишковска. 
Столовете са модифицирани, имат опция да станат на легло, към тях има и стойка за инфузия. Те са специално проектирани за по-голям комфорт, и всяко кресло има достъп до ел. мрежата. Така може по всяко време ако има нужда да се включи друга апаратура за  диагностика и лечение. Креслата са оборудвани с допълнително осветление, а в кабинета има климатична инсталация.
Залата се намира до манипулационната, за да има постоянен контрол и наблюдение от медицинско лице по време на леченията.
 
29.08.2019, 08:42 часа
2096 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha