Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана

Полагат нов асфалт на път убиец край Монтана За да се избегне втори трагичен случай като при Своге, специалисти от Института по пътищата са препоръчали да се преасфалтира пътят край монтанското село Долна Вереница.
Участъкът от главен път Е-79, от изхода на Монтана до пътен възел Долна Вереница, ще бъде преасфалтиран спешно заради износената пътна настилка, съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" гл. инспектор Елвис Иванов. В момента се изготвя проект за ремонта.
Черната статистика сочи, че само за година по първокласния път Е-79 в отсечката от село Белотинци до Монтана са станали 20 тежки катастрофи с 4 убити и 28 ранени граждани. След изпратени сигнални писма специалистите от Института по пътищата, направили са замерване и е установена причината за тежките произшествия - нисък коефициент на триене с пътната настилка.
От следващата седмица започва поставянето на нов асфалт на 700 метровата отсечка под ръководството на областното пътно управление в Монтана от фирмата - изпълнител "Трейс", тъй като пътят е в гаранция. На мястото със зла прокоба са сменени от АПИ 17 знака, които са унищожени от катастрофиралите тирове.
След Нова година ще бъде рехабилитирана и настилката на отсечката Смоляновци - Белотници.
06.12.2019, 16:55 часа
4377 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha