Александър Стоянов от Козлодуй спечели турнир по тенис на маса във Враца /снимки/

Александър Стоянов от Козлодуй спечели турнир по тенис на маса във Враца /снимки/ 50 състезатели по тенис на маса от 12 града се включиха в първия национален турнир за купата на община Враца. Домакин на надпреварата беше спортен клуб по тенис на маса "Бобата" във Враца. Участниците от Враца, Монтана, Луковит, Полски Тръмбеш и други населени места се включиха в четири различни категории, като всички срещи се проведоха през уикенда. 
Победител в основния турнир стана Александър Стоянов от Козлодуй, който надделя на финала над Йордан Димитров от София. Двете трети места в състезанието останаха за представителите на Берковица - Станимир Георгиев и Петър Иванов. В надпреварата, отделена само за некартотекирани към федерацията по тенис на маса състезатели, победител излезе най-малкия участник - 12 годишният Преслав Николов от Видин. Той победи с 3:0 на финала най-възрастния в целия турнир - 75 годишния Цветан Русалийски от Враца. Третите места останаха за Петко Ценев от Ботевград и Цветомир Бенов от Видин.
В турнирите до 15 и 18 години доминираха изцяло състезатели от Роман. Първо при 15 годишните спечели Теодора Богданова, която победи с 3:1 Мартин Иванов от Свищов. При 18 годишните пък двамата братя Петър и Велислав Христови стигнаха до финала, който бе спечелен много трудно от Петър с 3:2. С трети места в двете категории остана състезателят от София Александър Цветков. Бронзови медали още взеха Мартин Симеонов от Тетевен (до 15 г.) и отново Теодора Богданова, но този път до 18 години.
Победителите получиха купи и медали, подсигурени от община Враца, а за всички участници бяха подготвени малки подаръци. Турнирът беше открит от Мария Георгиева - младши експерт към ММС за областите Враца, Видин и Монтана. Цялото състезание премина без публика и със спазване на противоепидемичните правила. 
"Състезанията преминаха в отлична атмосфера и бях приятно изненадана да видя децата до 15 години", каза треньорът в клуб „Бобата“ и трикратен шампион на България Детелина Михайлова.
"Благодарение на община Враца успяхме да съберем при нас някои от добрите деца в България и се получи отличен турнир", заяви тя.
"Организацията и отразяването на турнира бяха на високо ниво. Много сме доволни, че успяхме да спечелим и в двете категории до 15 и 18 години", пък коментира треньорът на тенисистите от Роман Росен Цолов. 
"Целта ни е след година да направим още по-добър турнир, който дори да бъде международен", сподели Любомир Георгиев, треньор в клуб „Бобата“. Пандемията от коронавирус попречи това да се случи още тази година. Само изискванията за карантина и наличие на отрицателен тест са спрели играчи от Сърбия да се включат в надпреварата във Враца. 
Тренировките в клуб по тенис на маса „Бобата“ продължават всеки ден. Всички деца са поканени да се включат в тренировките след 16 часа.
24.08.2020, 13:15 часа
1213 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha