Арестуваха албанец у нас, осъден в Италия за трафик на оръжие

Арестуваха албанец у нас, осъден в Италия за трафик на оръжие Окръжен съд - Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 28-годишния албанец Ручи Иетмир, за когото има издадена Европейска заповед за арест от зам. -прокурор в Държавна прокуратура "Санта Мария Капуа Ветери" в Италия.
Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура - Кюстендил.
Европейската заповед за арест е издадена във връзка с изпълнение на съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, с което на издирваното лице е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок 7 години и глоба 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство. Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия – организиран или въоръжен грабеж, както и незаконен трафик на оръжия, боеприпаси и взривни вещества. Той е задържан на 05.09.2020 г. на ГКПП – Гюешево, на влизане в страната.
Съдът счете, че има реална опасност албанският гражданин да се укрие и да попречи на същинското производство по Европейската заповед за арест, която отговаря на необходимите изисквания. Ручи Иетмир няма регистриран адрес в България.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС, в 3-дневен срок.
Предстои образуването на дело в Окръжен съд - Кюстендил, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.
10.09.2020, 14:09 часа
486 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha