"Ботев"/Враца/ победи с 2:0 "Монтана" и показа кой кара влака в Северозапада /снимки/

"Ботев"/Враца/ победи с 2:0 "Монтана" и показа кой кара влака в Северозапада /снимки/ Отборът на "Ботев" (Враца) победи с 2:0 "Монтана" в първия мач от седмия кръг на efbet Лига. Играчите на Антони Здравков спечелиха дербито на Северозапада с по едно попадение във всяко полувреме. Малко преди почивката Димитър Буров откри, а през втората част Даниел Генов подпечата успеха.
Треньорът на домакините заложи на Костов на вратата и пред него в защита триото Миланов, Ндайе и Керчев. Зехиров и Буров бяха в ролята на халф-бекове, а Узунов и Лагоа действаха в средата на терена. В атака пък започнаха Том, Атанасов и Генов.
В "Монтана" липсваха контузените Иван Михов и Росен Кръстев. Треньорът Никола Спасов пусна на терена Макенджиев под рамката и Башлиев, Йорданов, Цонков и Айтов в отбрана. Ангелов и Илиев бяха опорните полузащитници, а Балджийски действаше като плеймейкър. Тасев и Минков бяха на двете крила, а атаката се водеше от Бари.
След равностойно първо полувреме домакините стигнаха до откриване на резултата в самия край на първата част. Отлично центриране отдясно от страна на Том, Димитър Буров засече кълбото от малък ъгъл във вратата на Благой Макенджиев.
В 58-ата минута "Ботев" (Враца) удвои преднината си. Петър Атанасов напредна в полето на "Монтана" и намери технично Даниел Генов, който с мощен шут прониза за втори път Макенджиев.
До края на срещата двата тима имаха по няколко интересни атаки, но нито домакините успяха да стигнат до по-изразителна победа, нито гостите да се врънат в мача с попадение.
С успеха си днес "Ботев" (Враца) събра десет точки в актива си и регистрира втора поредна победа. Срещите без поражение за врачани пък вече са три и позицията им в класирането е към момента седма. "Монтана" от своя страна остава с две по-малко и е на девето място.

"Ботев" (Враца) 2:0 "Монтана"
1:0 Буров (45)
2:0 Генов (58)

Състави:
"Ботев" (Враца): 33. Красимир Костов, 24. Аласан Н’Диайе, 18. Илия Миланов, 37. Венцислав Керчев, 81. Атанас Зехиров, 14. Димитър Буров, 23. Владислав Узунов, 9. Даниел Генов, 8. Педро Лагоа, 10. Петър Атанасов, 88. Том
"Монтана": 30. Благой Макенджиев, 25. Александър Башлиев, 13. Йордан Йорданов, 10. Владимир Айтов, 33. Стефан Цонков, 20. Димитър Илиев, 6. Янко Ангелов, 8. Тони Тасев, 21. Борислав Балджийски, 11. Николай Минков, 9. Билал Бари

Стадион: "Христо Ботев", Враца

Съдия: Станислав Тодоров
25.09.2020, 20:43 часа
3177 2
Коментари

зрител

26.09.2020, 18:02 часа
Голям късмет за Ботев през първите 20-30 минути, силна игра за Монтана и добри спасявания на Краси Костов, Тони не знаеше къде се намира и не можа да научи тия футболисти да играят модерен футбол.

Ботев Враца

26.09.2020, 11:07 часа
Да не се заблуждаваме от победата, победихме благодарение на голям късмет и слабата игра на Монтана. Иначе реално погледнато не сме в добра форма има много да се работи с Ботев и не знам Тони, какво прави? На мача чух, че с тия играчи толкова.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha