"Ботев" не успя да победи ЦСКА 1948 във Враца /снимки/

"Ботев" не успя да победи ЦСКА 1948 във Враца /снимки/ „Ботев“ /Враца/ и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига.
Гостите са без двете си най-големи звезди - Мартин Камбуров и Галин Иванов, които са извън групата. Аут е и младежкият национал Георги Русев.
В отсъствието на Камбуров атаката води Андон Гущеров, а сред резервите за пръв път е включен националът на България Ивайло Чочев, който доскоро се възстановяваше от тежка травма, извадила го от игра повече от година и половина.
Гостите организираха първата по-опасна атака в мача, която дойде след 21 секунди игра. Марин получи извеждащ пас отляво и стреля силно, но над вратата.
В 24-ата минута Марин проби отляво до аутлинията и върна по земя към непокрития в наказателното поле Сашо Александров, който си спря топката, но стреля неточно от 15-16 метра.
Само 60 секунди по-късно Ботев като по чудо не поведе. Наумов напусна наказателното поле да изчисти дълъг пас, но прати топката в краката на Том. Бразилецът отправи майсторски прехвърлящ удар с левия крак, но късметът не бе на негова страна, тъй като топката тупна в земята, след което се отби в напречната греда и излезе в аут.
Последваха равностойни минути до края на първата част, в които Марин опита изстрел от границата на наказателното поле, но Костов без проблем улови.
В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по един удар, но те не затрудниха двамата вратари. В 54-ата минута Генов се закачи в крака на Петров и падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но реферът Валентин Железов остана безмълвен. Дори да бе отсъдил нарушение то трябваше да е извън големия пеналт.
В 63-ата минута Гущеров пропусна най-чистото положение за ЦСКА 1948 до този момент. Той получи извеждащо подаване на границата на наказателното поле и останал сам срещу вратаря стреля от 16 метра, но покрай дясната греда.
В 70-ата минута Марин се пребори със Зехиров и щеше да се откъсне сам срещу вратаря, но защитникът на Ботев задържа с ръце своя опонент. Реферът обаче не видя ситуацията и не отсъди нарушение на границата на наказателното поле, за което Зехиров можеше да получи и директен червен картон.
До края на срещата двата отбора опитаха да спечелят трите точки, но неточности в атака ги лишиха от успех. В заключителните 7-8 минути в игра за ЦСКА 1948 се появи и Ивайло Чочев, като националният халф на България вдигна драстично процента на точните подавания на своя отбор, макар че не бе в официален двубой 19 месеца.

„Ботев“ /Враца/ - ЦСКА 1948 0:0

Стартови състави:
„Ботев“ /Враца/: 33. Костов, 24.Н`Диайе, 81. Зехиров, 37. Керчев, 9. Генов, 14. Буров, 18. Миланов, 8. Лагоа, 10. Атанасов, 88. Том, 28. Златински
ЦСКА 1948: 29. Наумов, 25. Ал. Александров, 3. Пиргов, 21. Василев, 87. Петров, 24. Марин, 26. Юсеин, 10. Шопов, 17. Младенов, 99. Гущеров, 11. Д. Александров
18.10.2020, 17:24 часа
2284 2
Коментари

Леле Мале

19.10.2020, 12:29 часа
Още веднъж ще кажа, че Ботев има нужда от още поне 2-качествени офанзивни халфове, също поне 2-качествени защитника и поне 1-нападател във форма и класата на Генов, и много здрави тренировки там където Тренери и играчи спомената, че имат проблеми

Ботев Враца

18.10.2020, 20:58 часа
Щом ги изпуснахме да ги бием тук след като бяха без основни играчи няма какво да говорим, те там гаранция ще си ни бият. Генов е добър, но само това не стига За пореден път ще кажа, че Тони има много още какво да ги учи, но не знам за кога чака?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha