"Кариана" загуби дербито с "Пирин" в Ерден, но остана начело в класирането /снимки/

"Кариана" загуби дербито с "Пирин" в Ерден, но остана начело в класирането /снимки/ "Кариана" отстъпи с 1:2 на собствен терен от "Пирин" (Благоевград) в дербито на XIII кръг от първенството на Втора професионална лига.
Загубата е първа на стадиона в монтанското село Ерден за водения от треньора Веселин Великов северозападния тим и втора от началото на сезона. Въпреки това отборът запази лидерската си позиция във временното класиране.
Двата отбора се сбориха още след началния съдийски сигнал. В 12-та мин. домакините имаха претенции за дузпа, след като при удара на Емануил Личев топката срещна ръката на влезлия като резерва Антон Карачанаков. Главният съдия Димо Димов обаче прецени, че не е имало умисъл от страна на крилото на гостите.В началните минути много активен по левия фланг на атаката бе левият бек на карианци Мартин Николов, от където дойдоха повечето опасности пред вратата на Петър Петров-Пепино. В 39-та мин. стражът на "Пирин", който е юноша на "Монтана", демонстрира класа избивайки силен шут от 30 метра на Владислав Цеков-Каската.
При първия си удар в очертанията на вратата гостите поведоха. Това стана 32 секунди преди края на първото полувреме, когато след продължително разиграване топката попадна у Преслав Йорданов и централният нападател с фалцов удар изненада вратаря Павел Станев, който от футболистите пред себе си не успя да разгадае добре ситуацията.
След почивката играта остана двуостра. В 68-та мин. далечен шут на Емануил Личев бе избит в тъч от вратаря на "Пирин". Малко след това и вратарят на Кариана се намеси авторитетно, спасявайки удара на Карачанаков. В 82-та мин. Красимир Станоев удвои преднината на пиринци, като преди да влезе в мрежата топката се отби от лявата греда.
В последната минута на редовното време Евгени Игнатов-Бамзе центрира от ляво, топката стигна до защитника на карианци Ангел Цолов, той я спря на гърди и нанесе силен удар от въздуха, при който топката се отклони от тялото на Личев и спря в мрежата. За нещо повече обаче не стигна времето на домакините.

"Кариана" (Ерден) – "Пирин" (Благоевград) 1:2

"Кариана":Павел Станев, Ангел Цолов, Стоян Предев, Мартин Николов, Николай Дичев, Емануил Личев, Борислав Дамянов, Матеус Касарото (76-Георги Илиев), Владислав Цеков (64-Жустино Мендеш), Евгени Игнатов-кап., Георги Търтов.
"Пирин":Петър Петров, Александър Дюлгеров, Александър Бастунов, Димитър Митев, Николай Бодуров-кап., Джон-Кристоф Аийна (10-Антон Карачанаков), Конър Хендерсън (86-Мирослав Пушкаров), Красимир Станоев, Преслав Йорданов (85-Джордж Оукли), Станислав Манолев, Спас Георгиев (90-Гурам Гощелиани). Треньор: Уорън Фийни.

Голмайстори: 0:1 Преслав Йорданов (45), 0:2 Красимир Станоев (82), 1:2 Емануил Личев (90).

Главен съдия: Димо Димов.
Асистенти: Николай Чакъров, Румен Иванов.
Жълти картони: Ангел Цолов, Матеус Касарото (Кариана); Петър Петров, Димитър Митев, Конър Хендерсън, Антон Карачанаков (Пирин).

Стадион: „Кариана”, в с. Ерден-пред празни трибуни. 
09.11.2020, 18:35 часа
683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha