Мъжете, жените, оргазмът и разликите в честотата на изпитваното удоволствие

Мъжете, жените, оргазмът и разликите в честотата на изпитваното удоволствие Въпросът за мъжкия и женския оргазъм е един от най-коментираните, когато стане дума за разликите между двата пола. А цифрите много често са най-бързият начин за уреждане на спор. Какво казват те за честотата на мъжкия и женския оргазъм?
Ново проучване на учени от Университета в Олбани, Ню Йорк, дава отговора на въпроса. За да стигнат до конкретни цифри, учените правят анкета сред 207 студенти, които отговорят на следния въпрос: 
Колко често изпитвате оргазъм по време на вагинален секс?
а) Никога
б) По-малко от половината от времето
в) Повече от половината от времето
г) Винаги
Според проучването, приблизително 50% от мъжете изпитват оргазъм всеки път, когато правят секс. При жените това се отнася за само 4%, пише Psychology Today.
Приблизително 2% от мъжете посочват, че никога не изпитват оргазъм по време на секс, 11% казват, че изпитват оргазъм по-малко от половината от времето, а 37% отговарят, че изпитват оргазъм повече от половината от времето. При жените 15% не изпитват оргазъм, 49% изпитват оргазъм по-малко от половината от времето, а 32% казват, че изпитват оргазъм през повечето време.
Въпреки че тези данни са полезни за разбирането на честотата на оргазмите по време на секс, те далеч не са убедителни. За по-категоричен поглед върху честотата на мъжкия и женския оргазъм, можем да се обърнем към статия от 2018 г., публикувана в Archives of Sexual Behavior.
От нея научаваме, че 33% от хетеросексуалните жени винаги изпитват оргазъм по време на секс. При хетеросексуалните мъже цифрата е далеч по-голяма – 75%. Данните са от национално прочуване сред над 52 000 американци. Разликата обаче не е толкова голяма, когато става въпрос за нехетеросексуални индивиди.
В същото проучване се търси отговор на въпроса кои форми на сексуално взаимодействие могат да увеличат вероятността от оргазъм при жените. Според тях оралният секс и ръчната стимулация са от ключово значение. И за жените, и за мъжете са важни секс игрите и всякакво сексуално разнообразие.
Тяхното заключение е, че честотата на оргазма при хетеросексуалните жени се доближава до тази при мъжете, когато към половия акт са включат например орален секс и ръчна стимулация. Тези констатации съответстват на мнението, че има биологични разлики между мъжете и жените при вероятността за постигане на оргазъм по време на полов акт. Констатациите обаче показват, че тази разлика може да бъде намалена чрез разнообразието в секса.
18.11.2020, 10:00 часа
552 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha