Руси Чернев: Вестниците преживяват последното си десетилетие

Руси Чернев: Вестниците преживяват последното си десетилетие "Вестниците преживяват последното си десетилетие в световен мащаб, процесите са необратими", заяви главният редактор на пловдивското издание „Марица“ Руси Чернев в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.
"Ако вестниците са напът да умрат, то регионалните ще умрат последни“, каза гостът.
По думите на Руси Чернев обаче развитието преминава в онлайн среда.
"Вестникът е много по-труден за използване и в контекста на Covid заради преминаването му през много ръце”, каза още гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.
Главният редактор на "Марица" обясни, че тиражите на вестниците не са се променили особено през миналата годината, но спрямо няколко години назад са надолу в пъти.
"Ние сами си правим конкуренция на хартията. Преди 20-30 години вестниците бяха основен източник на информация, докато в момента предлагането на новини е огромно“, каза още Чернев.
Той обясни, че медията, за която отговаря, има достатъчно рекламодатели и е една от малкото печатни медии, които успяват да се самоиздържат.
Но главният редактор подчерта, че бъдещето на периодиката е дигитално, защото е много трудно за младите потребители да изградят навик да използват хартията.
"Предизвикателството днес не е как да пишеш, а за какво да пишеш. Събирането на полезна и интересна информация не е много лесно заради капсулованата администрация и бизнесът, който не иска да се представи на хората с човешкото си лице“, коментира той.
 
08.02.2021, 16:18 часа
326 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha