7 съвета за здрави нокти

7 съвета за здрави нокти Често забелязваме, че те са станали по-чупливи и слаби. Това може да се дължи на промяна в сезоните или липси в организма. Неправилното хранене или невнимателна грижа също могат да влошат вида им. Следващите съвети ще ви помогнат да ги поддържате здрави и силни.

Биотин
Биотинът (витамин B) може да бъде набавен чрез храни като сьомга, бобови култури и яйца. Доказано е, че приемът му в полезни стойности помага за изграждането на здрави и силни нокти. Той също така подпомага растежа на косата и подобрява състоянието на кожата.

Повече вода
Хидратацията на организма оказва влияние върху ноктите. Когато не приемаме достатъчно течности, маникюрът става чуплив и слаб. За да увеличите консумацията на вода винаги избирайте нея пред други напитки, съдържащи захар.

Поддържайте формата на ноктите
Добре поддържаният вид не просто ще направи ръцете ви привлекателни. Ако изберете по-къса форма, ще ги предпазите от възможно счупване. Винаги използвайте лични инструменти и ги почиствайте редовно. Можете да се подсигурите, като изберете готов комплект за маникюр като тези тук: https://makeup.bg/categorys/466275/, в тях ще намерите всичко необходимо, за да сте подготвени във всяка ситуация.

Използвайте ръкавици
Винаги избирайте да предпазите ръцете си, когато миете съдове или почиствате дома с агресивни препарати. В тези процеси не страдат само ноктите, но и кожата. Силното изсушване ще остави своите пагубни ефекти дори върху най-здравите нокти.

Крем за ръце
Нанасянето на крем между измиванията или след използването на лакочистител, ще помогне за по-добра хидратация и превенция на потенциални щети. Избягвайте и дезинфектантите, когато можете да почистите ръцете си с течаща вода. Високото съдържание на алкохол и честата употреба определено не се харесват на ноктите.

Консумирайте повече протеини
Протеинът е от съществено значение, що се отнася до доброто състояние на ноктите. Червеното месо, рибата, яйцата и бобът са отличен източник на протеин и осигуряват разнообразна диета.

Маникюр
Постоянното носене на изкуствени нокти или гел лак може също да навреди. Правете кратки паузи и оставяйте ноктите да почиват. Освен това, според някои дерматолози с изпичането на лака, можете да задълбочите проблеми като гъбични инфекции, тъй като те остават под слоевете продукт и получават отлична среда за развитие.
20.04.2021, 09:21 часа
2334 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha