От "Атака" поискаха министър Рашков да задържи Бойко Борисов за 24 часа

От "Атака" поискаха министър Рашков да задържи Бойко Борисов за 24 часа От централата на партия "Атака" поискаха служебният вътрешен министър Бойко Рашков да задържи Бойко Борисов за 24 часа в същата килия в 3-то районно, където преди време незаконно беше задържан лидерът на партията Волен Сидеров.
"Рашков има това право. Да не се оправдава с Прокуратурата'', заявиха още от партийната централа.
Припомняме, че лидерът на "Атака" бе обявен за общодържавно издирване от Софийската районна прокуратура, тъй като след редовно призоваване, в качеството си на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения.
Както е известно, на Сидеров му бяха повдигнати две обвинения. Едното бе във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Второто е за това, че на 13.04.2020 г. противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.
03.06.2021, 17:15 часа
1741 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha