Патронажните услуги в Монтана се увеличават с 28 души /снимки/

Патронажните услуги в Монтана се увеличават с 28 души /снимки/ Кметът на Монтана Златко Живков назначи 28 жени и мъже по проект “Патронажна грижа+ ”, съобщиха от общината.
Те ще бъдат разпределени като помощен персонал в 17-те социални услуги, които предоставя общината на 8-часов работен ден за срок от 12 месеца. Така ще бъде осигурена допълнителна подкрепа за възрастни хора и лица с увреждания, чрез услуги в домашна среда, както и за адаптиране на социалните услуги за превенция на COVID-19.
Ръководител на проекта е Милен Гечовски, а координатор Теодора Петрова. Безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на „Патронажна грижа+ в община Монтана“ е в размер на 851 312.87 лева. Този проект е продължение на проект за предоставянето на интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания. Идентифицирани са като целева група по проекта 612 лица. Служители на доставчици на социални услуги - 159 лица. Потребители на социални услуги, деца, младежи и възрастни - 312 лица. Хора с увреждания, възрастни хора, които не могат да се самообслужват, над 54 г., други уязвими групи, включително поставени под карантина заради COVID-19, рисковите групи за заразяване с коронавирус - 141 лица.
Услугите, които ще получават потребителите са покупки на хранителни продукти и лекарства, изплащане на задълженията си към доставчиците на битови услуги, съдействие при осъществяване на административни услуги. Ще бъдат извършвани и услуги в домашна среда - почистване, медицинска грижа, психологична подкрепа и въвеждане на контрол върху превантивните мерки срещу COVID-19.
В някой от социалните услуги, където е приложимо, ще бъде въведена дистанционна форма на работа и осигурена допълнителна техника - лаптопи и таблети. Планирани са ремонти за преграждания на помещенията за изолация на потребители при проява на симптоми на коронавирус и в случай на заразяване.
Изпълнението на дейностите по проекта е за срок от 14 месеца и ще продължи до месец август 2022 година.
27.07.2021, 11:18 часа
1732 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha