Трима хандбалисти на "Локомотив" /Мездра/ с повиквателни за националния отбор М19 /снимки/

Трима хандбалисти на "Локомотив" /Мездра/ с повиквателни за националния отбор М19 /снимки/ Трима състезатели на ХК "Локомотив" /Мездра/ получиха повиквателни за националния отбор на България по хандбал - младежи до 19 г., съобщиха от управата в железничарското градче.
Това са пивотът на мездренските „железничари“ Божидар Симеонов, левият гард/ разпределител Илиян Симеонов и десният гард/ разпределител Милен Валентинов. 
Тримата са включени в представителния тим на нашата страна за младежи, родени през 2002 г., който ще проведе лагер сбор от 1 до 12 август в Габрово. Младежките национали ще тренират в спортна зала „Орловец“, като на 4 август ще бъде определен окончателният състав на „лъвчетата“ от 16 състезатели. 
Лагерът е заключителен етап от подготовката на тази национална гарнитура за участието ѝ в Европейското първенство за младежи до 19 г. /European Handball Men's 19 EHF Championship/. България е една от трите държави домакини на шампионата в тази възраст, заедно със Северна Македония и Латвия. 
Престижният международен спортен форум ще се проведе от 16 до 22 август в Двореца на културата и спорта във Варна. Националният тим на нашата страна е в предварителна група „А“, в която са още отборите на Чехия и на Фарьорските острови. В другата предварителна група „Б“ са младежките формации на Беларус, Словакия, Финландия и Литва. 
Съгласно регламента, първите два отбора в двете предварителни група се класират за полуфиналите, които по програма са на 21 август, а финалът и двубоят за III-IV място са на другия ден, 22 август. 
 
27.07.2021, 13:09 часа
213 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha