Враца ликува! „Ботев“ победи с 2:0 „Левски“, Бабунски герой на мача /снимки/

Враца ликува! „Ботев“ победи с 2:0 „Левски“, Бабунски герой на мача /снимки/ Отборът на „Левски“ се сгромоляса мощно при гостуването на „Ботев“ (Враца) в мач от втория кръг на efbet Лига.
Домакините, които заедно със столичани са двата най-млади тима в елита, напълно заслужено победиха с 2:0 гранда от столицата.
Герой за врачани стана Дориан Бабунски, който отбеляза и двете попадения в мача. Северномакедонецът първо бе точен в петата минута с глава, след което бе точен и от дузпа в 58-ата минута. 
Преди това Борислав Цонев пък пропусна дузпа в края на първата част, която бе отсъдена с помощта на ВАР, след това пък трябваше да напусне контузен в началото на втората част. Така 32-години по-късно феновете във Враца отново видяха успех над „Левски“ в елита на България. Именно през октомври 1988 година Левски бе отстъпил за последно на стадион “Христо Ботев”. Тогава столичани загубиха с 1:3. През 2018 година „Ботев“ записа също успех с 3:1 над „Левски“ на “Герена”, но пред своя публика нямаше такъв от над три десетилетия. 
Срещата започна при температура от над 32 градуса, което не улесняваше двата тима. Домакините обаче стартираха по-мотивирани и още в 5-ата минута Дориан Бабунски изправи местната публика на крака. Таранът първо подаде към Валери Христов, който центрира, след което северномакедонецът изпревари Найденов и с глава не остави шансове на Ники Михайлов. 
Попадението е първо за врачани през тази кампания и общо четвърто за нападателя с екипа „Ботев“.
Малко по-късно домакините имаха още една възможност след създадено меле в наказателното поле на гостите. Михайлов не успя да изчисти добре центриране от корнер, но ударът на Сержио бе блокиран. 
В 21-ата минута гол на Бари бе отменен поради засада. Цонев центрира от фаул, а нападателят изпревари Костов и се разписа, но попадението правилно не бе зачетено, тъй като бившият играч на „Монтана“ бе зад защитата. Ники Михайлов парира добре изстрел отдалеч на 17-годишния Маринов в 32-ата минута. Тези минути Ботев имаше инициативата, докато „Левски“ така и не успяваше да се организира. 
Изключително глупава постъпка на Мартин Николов в 38-ата минута даде отличен шанс на “сините” да изравнят. Защитникът удари с лакът Здравко Димитров при безобидно центриране в наказателното поле на врачани. Последва намесата на ВАР и реферът Станимир Тренчев, който изгледа ситуацията, посочи бялата точка. Зад топката застана Боби Цонев, който стреля в долния десен ъгъл на Костов, но стражът плонжира и изби, като запази преднината на „Ботев“ (Враца). 
Секунди преди края Горанов дръпна леко за фланелката на Бауренски, който падна в наказателното поле, но този път Тренчев не гледа ситуацията и даде знак играта да продължи. Нещо, което не се хареса на домакините, които искаха дузпа в тяхна полза.
Втората част започна още по-лошо за столичани, след като Боби Цонев трябваше да напусне мигновено с травма в адуктора. На негово място влезе Андриан Краев, като това още повече обърка плановете на “сините”. 
В 57-ата минута Бабунски получи подаване отляво и бе спънат от Георги Александров, което означаваше дузпа в полза на „Ботев“. С изпълнението се нагърби именно голаджията, който без проблем отбеляза своето второ попадение в срещата.


„Ботев“ (Враца) – „Левски“ 2:0
1:0 Бабунски (5)
2:0 Бабунски (58-д)

Стартови състави:
„Ботев“ (Враца): Красимир Костов, Костадин Ничев, Илия Миланов, Мартин Николов, Валери Христов, Йоан Бауренски, Сержио Силва, Виктор Василев, Красимир Тодоров, Мирослав Маринов, Дориан Бабунски
„Левски“: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Христос Шелис, Георги Александров, Иван Горанов, Симеон Славчев, Мартин Петков, Марин Петков, Здравко Димитров, Борислав Цонев, Билал Бари

Съдия: Станимир Тренчев

Стадион: “Христо Ботев”
31.07.2021, 20:49 часа
4017 2
Коментари

мутри вън

01.08.2021, 16:11 часа
Този треньор да следва своите цели ще отиде далече защото е кадърен, но ще започнат да се бъркат разни "професори" и неграмотници от администрацията.

Георги Дамаскинов

01.08.2021, 07:39 часа
Честита победа и кур за сините говеда , браво на Ботевци!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha