Свръхдоза анаболи едва не уби Митьо Очите

Свръхдоза анаболи едва не уби Митьо Очите За пореден път щастливата звезда, под която е роден Митьо Очите на 19 септември 1972 г., го спаси от сигурна смърт. Несебърското страшилище оцеля по чудо, този път след нечовешко предозиране с анаболни препарати и последвало успокояване на напрежението с най-тежкото успокоително – диазепамов препарат, разкрива бургаския сайт "Флагман". 
В петък Димитър Желязков е бил докаран в спешния център в Несебър около 17.30 ч. Медиците там установили, че пулсът му е над 200, а за около минута кардиограмата показвала ритъм на сърцето, несъвместим с живота. Кръвното му налягане ту изравнявало долната и горната граница, ту двете се разделичавали до степен, в която веднага се стигнало до мнение, че трябва да се транспотира до Бургас. 
Така към 18.30 ч. Очите е докаран в МБАЛ „Сърце и мозък“ в състояние между живота и смърта. Незабавно е била включена мониторингова апаратура, която да спомогне за влизането на сърцето в ритъм. Близките му са били информирани, че ако за 10-12 часа не могат да овладеят състоянието, може да се стигне до фатален изход – сърдечен или мозъчен инфаркт. Последвала критична нощ, но около 10.30 ч. сутринта в събота състоянието на осъдения за наркоразпространение бос започнало да се нормализира. В 13 ч. в събота кортежът е прибрал вип пациента и са отпътували за Несебър. Митьо Очите е бил във видимо спокойно състояние. 
Как обаче се стига до тази ситуация?
В петък предиобед Митьо Очите не се чувствал в добра кондиция, а държал да проведе всекидневната си силова тренировка. Затова решил да вземе двойна доза от хормона на растежа и от останалите анаболни препарати, които ползвал по време на своята физическа подготовка. Това е довело до пренапрягане на сърдечната дейност и чувството за силно беспокойство, тремор на цялото тяло. По своя преценка Очите решил да потисне свръхвъздействието на анаболните стимуланти с психотропно лекарство от рода на диазепамите. Предозирал и него. Според специалисти е истинско чудо при подобна концентрация на два вида самоизключващи се медикамента организмът да се справи толкова бързо и за няколко часа да се нормализира дейността му. 
Сега медиците съветват късметлията да празнува рождения си ден на 19 септември тихо и кротко, да се откаже от силовите тренировки и да се върне към нормалния за неговата възраст живот, ако иска догодина да чества 50-годишния си юбилей. 
06.09.2021, 15:50 часа
2022 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha